na-tli-sanktsii-rosiia-hotuietsia-do-stahnatsii-eksportu-sph-na-nastupni-dekilka-rokiv-reuters

На тлі санкцій росія готується до стагнації експорту СПГ на наступні декілька років - Reuters

 • 20083 переглядiв

Через західні санкції росія очікує стагнації експорту скрапленого природного газу (СПГ) на рівні близько 38,6 млн тонн щорічно протягом приблизно чотирьох років.

Завдяки санкціям Заходу в росії очікують на стагнацію у сфері експорту зрідженого природного газу (СПГ), яка триватиме близько 4 років. Про це пише Reuters з посиланням на документи міністерства економіки рф, передає УНН.

Деталі 

За "консервативним" і "стресовим" сценаріями міністерства, виробництво СПГ буде залишатися на рівні 38,6 мільйона тонн щороку у 2025—2027 роках.

Водночас базовий та найоптимістичніший сценарій передбачає збільшення до 56,6 мільйона тонн у 2027 році з 33,3 мільйона у 2023 році.

У Reuters додають, що завдяки новим заводам, розташованим переважно в Арктиці, росія хоче забезпечити 20% світового ринку СПГ до 2030—2035 років.

Проте численні санкції Заходу створюють перешкоди, зокрема для нового проєкту Arctic LNG 2, який ще не експортував вантаж після попереднього початку виробництва в грудні.

25.03.24, 21:23 • [views_0]

Проєкт мав стати одним із найбільших подібних заводів у росії з кінцевою річною продуктивністю 19,8 мільйона тонн СПГ і 1,6 мільйона тонн стабільного газового конденсату з трьох виробничих одиниць або ліній.

Проте джерела виданні заявили, що наразі перетворення метану в рідину на заводі призупинили.

Доповнення

Зазначається, що на тлі санкцій "Газпром" також відклав запуск величезного газового комплексу в балтійському порту Усть-Луга після виходу західних компаній, через санкції проти рф за повномасштабне вторгнення. 

Зараз у росії є два великих заводи СПГ: "Ямал СПГ" під керівництвом "Новатек", який минулого року виробив близько 20 мільйонів тонн, і "Газпромівський Сахалін-2" з випуском понад 10 мільйонів тонн минулого року.

17.03.24, 05:30 • [views_0]

Нагадаємо

Раніше у Bloomberg заявили, що переробка нафти в росії впала до найнижчого рівня за останні 11 місяців через атаки українських безпілотників на нафтопереробні заводи та масштабні весняні повені в кількох регіонах.