na-zaporizhzhi-planuiut-pobuduvaty-10-pidzemnykh-shkil-do-kintsia-roku

На Запоріжжі планують побудувати 10 "підземних шкіл" до кінця року

 • 17588 переглядiв

Запорізька область планує побудувати щонайменше 10 укриттів, так званих "підземних шкіл", до кінця року, кожна з яких зможе вмістити близько 1 000 учнів за зміну.

У Запорізькій області планують побудувати щонайменше 10 укриттів для учнів,  "підземних шкіл", де зможе навчатись близько тисячі дітей в зміну. Про це повідомив Голова Запорізької ОВА Іван Федоров у ефірі телемарафону, передає УНН.

"Коли ми говоримо про відновлення офлайн-навчання на території Запорізької області, ми в першу чергу маємо на увазі безпечне навчання, звичайно ж" - каже Іван Федоров.

За його словами, сьогодні його команда закінчує подавати документи до Міністерства освіти і вони будуть боротися за те, щоб отримати якомога більше коштів і побудувати укриття.

"Можна сказати, це такі будуть безпечні "підземні школи" на території Запорізької області.

Мета до кінця року побудувати їх щонайменше 10. В кожній школі в зміну зможуть навчатися близько тисячі учнів. Тож, якщо ми виконаємо той план, який поставили на меті, то в нових школах зможуть навчатися 10 тисяч учнів до кінця року" - сказав Федоров

Федоров наголосив, що їх генеральна мета – це 50 тисяч учнів, які сьогодні знаходяться на території Запорізької області і не мають змоги навчатися офлайн.

"Ми маємо і відремонтувати наші простіші укриття, і відремонтувати ті укриття, які є в школах та дитячих сад і роботодавців, які знаходяться на території міста Запоріжжя, Запорізької області" - додав він.

Нагадаємо

росіяни минулої доби здійснили понад 320 обстрілів у Запорізькій області, включаючи авіаудари по Малій Токмачці. Обійшлось без жертв серед цивільного населення, але з руйнуванням житлових будинків.