na-zhytomyrshchyni-zhinka-vriatuvala-dvokh-pidlitkiv-yaki-provalylys-pid-kryhu

На Житомирщині жінка врятувала двох підлітків, які провалились під кригу

 • 38155 переглядiв

Поштарка врятувала двох хлопчиків віком 10 та 11 років з крижаної річки Уж у Коростені, що в Житомирській області. Обидва підлітки зараз у безпеці.

Підлітки 10 та 11 років провалились під кригу на річці Уж у Коростені. Обох дітей врятувала поштарка, яка почула дитячі крики, й прибігла на допомогу. Згодом приїхали правоохоронці та лікарі. Нині життю дітлахів нічого не загрожує. Про випадок повідомили у МВС та ДСНС регіону, передає УНН.

На Житомирщині двоє дітей, 10 та 11 років, провалилися під кригу. Поліція охорони, рятувальники та небайдужа жінка допомогли хлопчикам, що тонули у крижаній воді. Їх передали лікарям. Наразі життю дітей нічого не загрожує.

– розповіли в МВС.

Деталі

За даними ГУ ДСНС у Житомирській області інцидент на річці Уж стався 7 грудня близько 16:00.  Саме в цей час рятувальники отримали дзвінок про те, що двоє підлітків провалились під кригу.

Відомо, що під лід провалився молодший хлопчик. Його товариш одразу почав кликати на допомогу дорослих та одночасно допомагати другу вибратися з крижаної пастки. Але він не розрахував власні сили і також опинився у воді. 

Поки рятувальники та швидка їхали на місце пригоди, крики дітей почула поштарка Тетяна, яка мешкає недалеко від річки.

Взявши собачий повідок у жінки, яка неподалік вигулювала свого улюбленця, кинула меншому та із останніх сил витягла його на берег. Далі Тетяна залізла у крижану воду та допомогла старшому підлітку дістатися ближче берега.

– розповіли про дії жінки у пресслужбі рятувальників.

По прибуттю до місця події бійців ДСНС, працівник Поліції охорони ніс другого хлопчика на руках до берега, де передав його рятувальникам. Працівники ДСНС донесли обох хлопців до лікарів швидкої.

Додатково

У МВС нагадали правила поведінки на водоймах взимку:

  • Важливо, щоб діти каталися на льоду під наглядом дорослих.
  • Гратися на тонкій кризі та з’їжджати на лижах або на санках із крутого берега на кригу — небезпечно! Через різке навантаження крига може тріснути.
  • Перш ніж ступити на лід водоймища, дізнайтеся про товщину льодового покриву за допомогою довгої загостреної палиці (плішні) чи іншого подібного предмета, але обов'язково легкого, який ви вільно зможете тримати в руці.
  • Стрибати та бігати по льоду, збиратися великими групами в одному місці — небезпечно.
  • Катайтеся на ковзанах лише у перевірених та обладнаних місцях.

"Бережіть себе та своїх близьких!", – закликають правоохоронці.

Тетяна Салганік

Суспільство