narazi-ne-bulo-znakhidok-kholeropodibnoho-vibriona-kuzin

Наразі не було знахідок холероподібного вібріона - Кузін

 • 113871 переглядiв

За словами заступника міністра охорони здоров'я та головного державного санітарного лікаря, в Україні поки що не виявлено жодного позитивного результату на холероподібний вібріон.

Наразі в Україні не було виявлено позитивні знахідки холероподібного вібріона. Посилений сезон спостереження за холерою починається з 1 червня. Про це журналісту УНН повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Деталі

"Посилений сезон спостереження за холерою починається щороку з 1 червня до 1 жовтня, спостереження - епіднагляд за холерою ведеться цілорічно", - повідомили УНН в МОЗ.

У МОЗ зазначили, що загалом з червня по жовтень 2023 року (сезон посиленого спостереження за холерою) по всій країні обстежено 12 604 людей із гострою кишковою інфекцією, випадків чи спалахів холери не виявлено.

Наразі знахідок не було

- відповів Кузін на запитання, чи вже були виявлені позитивні знахідки холероподібного вібріона в Україні

Контекст

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко 3 квітня повідомив, що в Маріуполі виявлено масові випадки захворювання холерою серед дітей. Тому окупаційна влада намагається оперативно замовчати про ситуацію неоголошеним карантином.

Він повідомив, що наразі в різних школах Маріуполя вже є понад 10 випадків захворювання на холеру. Андрющенко зазначив, що ще зарано казати про епідемію, але є завелика загроза, що ситуація може швидко набирати обертів.