narodni-deputaty-shukaiut-mekhanizm-dlia-zbilshennia-vyplat-pry-narodzhenni-ditei-yaki-ne-perehliadalysia-z-2014-roku

Народні депутати шукають механізм для збільшення виплат при народженні дітей, які не переглядалися з 2014 року

 • 32051 переглядiв

Депутати працюють над законопроектом щодо збільшення виплат допомоги при народженні дитини, які з 2014 року залишаються незмінними на рівні близько 41 000 грн, оскільки поточна сума є недостатньою для підтримки молодих матерів.

У Верховній Раді України ведеться робота над законопроєктом, який передбачає збільшення розміру допомоги при народженні дитини. Нині ця виплата становить майже 41 тис. грн, і вона не переглядалася з 2014 року. Про це заявила народна депутатка, членкиня Комітету із питань бюджету Леся Забуранна, пише УНН.

Відповідний законопроєкт внесено до Верховної Ради, і він перебуває на стадії обговорення. Поступове збільшення виплат – це хороша ідея. Я щиро підтримую необхідність збільшення таких виплат, тому ми будемо шукати механізм, щоб точно покращити матеріальний стан жінок, які народжують дітей. Ми маємо діяти в напрямку збільшення цих виплат, адже кошти, які виділяються нині, є абсолютно недостатні, щоб допомогти жінці, яка народила дитину. Ми ведемо про це дискусію, ми говоримо з міжнародними партнерами про таку необхідність. Водночас будуть враховані поточні можливості бюджету,

- зазначила парламентарка.

Деталі

Вона також наголосила, що світова практика показує, що першочергово на народжуваність і на стан жінок впливають не стільки виплати, скільки можливості надати дитині освіту, впевненість у завтрашньому дні. І над цим держава також має постійно працювати.

Нагадаємо

За даними Міністерства юстиції, торік в Україні народилися понад 180 тисяч дітей. Це майже на третину менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Найбільше маленьких українців народилося в Києві, а найменше - на Херсонщині.

Структура світового населення змінюється через падіння народжуваності: Україна серед аутсайдерів. Що далі?21.03.24, 10:07 • [views_0]