naslidky-ataky-rf-na-chernihiv-44-liudyny-hospitalizovano-odyn-budynok-zruinovano-shche-maizhe-30-poshkodzheno

Наслідки атаки рф на Чернігів: 44 людини госпіталізовано, один будинок зруйновано, ще майже 30 пошкоджено

 • 20287 переглядiв

Вчорашні ракетні обстріли Чернігова призвели до госпіталізації 44 осіб, пошкодження 20 будівель, включаючи готель, лікарню, коледж та житлові будинки, пошуково-рятувальні роботи завершені, влада надає допомогу постраждалим.

Внаслідок вчорашніх ракетних ударів по Чернігову госпіталізовано 44 людини, пошкоджено 20 будинків, а одну з багатоповерхівок зруйновано. про це розповів в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі 

Сьогодні в.о. міського голови заслухав  звіти керівників міських служб, які залучені до ліквідації наслідків терористичної атаки на Чернігів.

Атака рф на Чернігів: кількість жертв зросла до 1818.04.24, 08:23

За його словами, після ворожої атаки було госпіталізовано 44 особи, 11 - у важкому стані. Наразі медзаклади забезпечені всім необхідним.

Зруйновано восьмиповерхову будівлю готелю, пошкоджено райлікарню, корпус політеху, об’єкт водоканалу, а також 28 будинків (419 квартир). Вчора ЖЕКи здійснили обхід та допомагали закривати вікна плівкою та OSB-плитами

- резюмував Ломако. 

Також проведено обстеження та перепідключення газу та електрики до цих будинків. 

Окрім того, один з двоповерхових будинків на 16 квартир був суттєво пошкоджений внаслідок атаки. Міська влада організує експертизу, яка визначить чи підлягає від подальшій експлуатації, Його мешканців відселено, комунікації відключено

Ракетний удар по Чернігову: у Нацполіції пояснили, куди звертатись потерпілим внаслідок атаки17.04.24, 16:08

Щодо пошуково-рятувальної операції, то її завершили сьогодні вранці. До неї, крім екстрених, було залучено і комунальні служби. Зокрема, "Мунварта" допомагала розбирати завали, а "Шкільне" забезпечило гарячим харчуванням рятувальників та поліцейських.

Безпека району. Поліція патрулює цю територію. Фактів вандалізму не зафіксовано. 

- підсумував в.о. міського голови Чернігова. 

Атака рф на Чернігів: близько 80 людей звернулося до лікарень17.04.24, 19:46

Доповнення

Ломако підкреслив, що ще вчора фактично відразу після "прильотів" розгорнули Штаб ліквідації наслідків. Він приймав постраждалих та визначав потребу в допомозі, а також подальші кроки з ліквідації наслідків. "АТП-2528" продовжує прибирати та вивозити уламки та "сміття".

Також ще вчора посадовець провів зустріч з партнерами щодо допомоги у ліквідації наслідків ворожої атаки. 

Сьогодні почав працювати Єдиний центр допомоги під дахом Міського палацу культури ім. В. Радченка. Там об’єднали близько 10 організацій, до яких можуть звернутися постраждалі за допомогою. + "Добробат" декларує готовність допомогти зі встановленням до 500 вибитих вікон. Заявки бізнесу, який постраждав, приймають у відділі звернень громадян

- розповів Олександр Ломако

Нагадаємо

 У зв'язку зі смертоносним ракетним ударом рф по Чернігову поліція посилила піші та автомобільні патрулі на вулицях міста для забезпечення безпеки та дотримання комендантської години.

Володимир Омельченко

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Окупанти завдають ударів по Харківщині

 • 19027 переглядiв