navalniy-nazvav-putina-brekhunom-cherez-zayavi-pislya-samitu-z-baydenom

Навальний назвав Путіна "брехуном" через заяви після саміту з Байденом

 • 17278 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Ув'язнений російський опозиціонер Олексій Навальний назвав президента Росії Володимира Путіна "брехуном" у відповідь на його заяви після саміту з американським лідером Джо Байденом. Від імені Навального в Instagram з'явився пост в якому він заявляє, що Путін постійно бреше, передає УНН.

Цитата

"У вас випадково немає словника під рукою? Подивіться, будь ласка, як називається психічний розлад, коли від довгого сидіння при владі, нескінченної кількості грошей і зловживання аквадискотеками людина постійно бреше. Тобто прямо постійно. Просто не говорить ні слова правди.

Навіть коли знає, що буде моментально викритий, - бреше. Навіть коли недавно брехав протилежне. Він явно чисто фізично не може не брехати", - написав Навальний.

Навальний у доказ своєї тези процитував дві фрази Путіна, які він вважає брехнею - про своє затримання і про заснований ним Фонд боротьби з корупцією, який визнаний в Росії "іноземним агентом", а недавно і екстремістською організацією.

Доповнення

Президент Росії Володимир Путін під час підсумкової пресконференції прокоментував затримання російського опозиціонера Олексія Навального, заявивши, що останній "знав, що порушує чинний в Росії закон".

Контекст

На початку лютого Навальному змінили умовний термін на реальний по справі "Ів Роше", його затримали в аеропорту після повернення з Німеччини, де він лікувався від отруєння "Новічком" - сліди речовини в його організмі знайшли три європейські лабораторії.

31 березня Навальний, який відбуває термін в ІК-2 у Володимирській області, оголосив про початок голодування.

16 квітня стало відомо, що прокуратура Москви подала позов з вимогою визнати штаби Навального екстремістськими. Матеріали позову засекретили, пославшись на державну таємницю.

29 квітня проти російського політика Олексія Навального і його соратників Івана Жданова і Леоніда Волкова завели нову кримінальну справу.

Українські Національні Новини

Новини Світу