nimechchyna-pidtrymaie-vvedennia-obmezhen-na-import-rosiiskoho-sph-do-yevropy

Німеччина підтримає введення обмежень на імпорт російського СПГ до Європи

 • 21083 переглядiв

Німеччина підтримує включення заборони на імпорт російського скрапленого природного газу в наступний пакет санкцій ЄС проти росії. Про це сказав віце-канцлер, міністр економіки ФРН Роберт Хабек, закликавши інші країни наслідувати їхній приклад.

Німецький уряд підтримує пропозицію внести до 14-го пакету європейських санкцій проти росії ембарго на імпорт до Євросоюзу російського скрапленого природного газу (СПГ). Як пише Deutsche Welle, про це заявив віце-канцлер, міністр економіки ФРН Роберт Хабек, передає УНН.

Так, я підтримую це. Німеччині більше не потрібен СПГ з росії, у нас з росією більше немає і контрактів на його постачання

- сказав Хабек.

Він додав, що якщо в газотранспортну систему і потрапляють "молекули російського газу", то це виключно результат закупівель СПГ на світовому ринку.

25.04.2024, 12:01 • [views_0]

Роберт Хабек заявив, що якщо вже Німеччина змогла позбутися навіть інфраструктурної залежності від російського трубопровідного газу, то й інші країни могли б наслідувати її приклад. "Те, що вдалося зробити Німеччині щодо газу, повинно бути можливим і іншим країнам в інших сферах енергетики", - заявив міністр, маючи на увазі не тільки російський СПГ, а й експорт з росії в ЄС палива для атомних електростанцій.

Контекст

За оцінками експертів, наразі росія посідає друге після США місце за обсягом поставок СПГ до країн ЄС. Її частка в загальному імпорті становить 16%.

Нагадаємо

Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон заявила, що ЄС посилює тиск на імпортерів скрапленого природного газу з рф. При цьому зусилля Євросоюзу спрямовані на перерозподіл поставок і підрив фінансування російської військової машини.

13.03.2024, 10:28 • [views_0]

Анастасія Рябоконь

Війна