nyt-ukraina-mozhe-vykorystovuvaty-atacms-dlia-urazhennia-rosiiskykh-tsilei-u-krymu

NYT: Україна може використовувати ATACMS для ураження російських цілей у Криму

 • 22226 переглядiв

Україна отримала від США ракети великої дальності ATACMS для посилення тиску на російські сили в окупованому Криму та на сході України.

У Міністерстві оборони США пояснили, для яких цілей Україні були надані далекобійні ракети ATACMS. Метою нещодавньої поставки ATACMS, бажаної ракетної системи великої дальності, є посилення тиску на російські сили в східних частинах окупованої України. Про це повідомили високопоставлені представники Пентагону виданню The New York Times, передає УНН.

Деталі

Як заявив представник Пентагону на брифінгу, мета нових систем великої дальності "чинити більший тиск на Крим", повідомляє видання.

За даними The New York Times, Україна отримала версію ATACMS із дальністю ударів до 300 км. За словами представників нацбезпеки США, значна частина наданого озброєння насамперед має бути спрямована на зміцнення обороноздатності України. Число переданих ракет представники Пентагону відмовилися назвати.

Посадові особи з питань національної безпеки США заявили, що значна частина поставок зброї, які довго відкладалися, мала б спочатку зосередитися на зміцненні оборони України. Нова система може проникати глибше в окуповані Росією частини України та націлюватися на вузли постачання російських військ на південному сході.

Мета нових систем великої дальності полягає в тому, щоб посилити тиск на Крим, центр російських повітряних і сухопутних сил, "де зараз Росія має відносно безпечне притулок", — сказав високопоставлений чиновник оборони журналістам під час брифінгу в Пентагоні.

Контекст

Представники Пентагону відмовилися назвати точну кількість систем великої дальності, які були відправлені в Україну.

"Одна з речей, яку ми змогли побачити, полягає в тому, що коли Україна отримує постачання, вони можуть бути ефективними", — сказав генерал Чарльз К. Браун молодший, голова Об’єднаного комітету начальників штабів.

Радник Байдена вірить, що ATACMS змінять ситуацію на полі бою в Україні25.04.24, 09:19 • [views_0]