operator-morskoho-drona-sbu-sea-baby-mozhut-zvesty-do-nulia-efektyvnist-tsiloho-vorozhoho-flotu

Оператор морського дрона СБУ: “Sea Baby” можуть звести до нуля ефективність цілого ворожого флоту

 • 18240 переглядiв

Модернізований морський безпілотник СБУ Sea Baby може доставити майже тонну вибухівки на відстань понад 1000 кілометрів, що дозволяє йому вражати цілі в будь-якій точці Чорного моря і потенційно протистояти цілим флотам противника.

Морські дрони Служби безпеки України докорінно змінили концепцію військово-морських операцій, а у майбутньому вони зможуть протистояти цілим ворожим флотам, які будуть безсилими перед цією новою технологічною зброєю. Про це в інтерв’ю Youtube-каналу "Кровна Помста" розповів співробітник військової контррозвідки СБУ на псевдо "Генерал кровної помсти", який керував одним із морських дронів "Sea Baby", які вразили Кримський міст у 2023 році, передає УНН.

"Морські дрони СБУ вже докорінно змінили концепцію військово-морських операцій, а у майбутньому вони зможуть протистояти цілим ворожим флотам, які будуть безсильними перед цією новою технологічною зброєю. Армія морських дронів може ефективно боротися з цілими ворожими флотами, які коштують мільярди доларів і на які працюють цілі концерни. Маючи сотню-дві таких морських дронів з можливістю індивідуальної адаптації їх до сучасних сценаріїв ведення бойових дій, ворожий флот можна просто закрити у бухтах противника", - розповів спецпризначенець СБУ.

Він додав, що за таких обставин ворожий флот стане тягарем, а не корисним інструментом у досягненні військових цілей, адже він просто не зможе нікуди рипнутися.

Співробітник СБУ також поділився технічними деталями нещодавно представленого нового покоління дронів СБУ. Ця версія "Sea Baby" має покращені аквадинамічні та технологічні характеристики.

"Дрон може проходити понад 1 тисячу кілометрів несучи більш як 1 тонну корисного навантаження. Завдяки цьому "Sea Baby" є багатофункціональною платформою з можливістю встановлення на нього різних модулів озброєння для знищення ворожих цілей, а не тільки дроном-камікадзе", — наголосив спецпризначенець СБУ.

За його словами, у майбутньому морські дрони застосовуватимуть на всіх континентах в умовах водного простору, а в сучасних війнах перевагу матиме той, хто використовує інтелект та інноваційність для створення сучасної технологічної зброї, а не армія у якої більше живої сили.

Нагадаємо

Модернізований морський безпілотник "Sea Baby" Служби безпеки України може доставити майже тонну вибухівки на відстань понад 1000 кілометрів, що дозволяє йому вражати цілі в будь-якій точці Чорного моря.