palaty-predstavnykiv-ssha-pidhotuie-svii-proiekt-dlia-dopomohy-ukrainy-ale-zi-zminamy-spiker-dzhonson

Палата представників США підготує свій проєкт для допомоги України, але зі змінами - спікер Джонсон

 • 28485 переглядiв

Спікер Палати представників США попередив сенаторів-республіканців, що Палата підготує власний проект пакету допомоги Україні, який суттєво відрізнятиметься від ухваленого Сенатом.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон попередив сенаторів-республіканців, що палата підготує свій проєкт для допомоги України, але він суттєвого відрізнятиметься від того пакету іноземної підтримки на суму 95 мільярдів доларів, який Сенат ухвалив минулого місяця. Про це пише The Hill, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, Джонсон намагався заспокоїти сенаторів-республіканців, які питали його про фінансування України на щорічному виїзному засіданні республіканців у Сенаті. 

Спікер повідомив сенаторам, що Палата представників направить пакет допомоги Україні до Сенату, але висунув ідею перетворити його на програму кредиту чи ленд-лізу з міркувань захисту інтересів американських платників податків.

Джонсон заявив журналістам  що він "виконуватиме волю Палати представників" щодо пакету допомоги Україні, і сказав, що не хоче дозволяти президенту росії володимиру путіну взяти на себе управління країною". 

У Держдепі не схвалюють ідею надання Україні допомоги в кредит13.03.24, 12:24 • [views_0]

"Ніхто не хоче, щоб володимир путін переміг. Я вважаю, що він би не зупинявся на Україні… і йшов би через всю Європу", – сказав він. "Там є право і зло, на мій погляд, між добром і злом, і Україна тут є жертвою".

Але він сказав, що республіканці в Палаті представників "зараз розглядають усі різні варіанти" і попередив, що будь-яке рішення Палати представників "може виглядати не зовсім так, як у Сенаті".

Пакет допомоги Україні пройшов Сенат США після місяців переговорів13.02.24, 13:53 • [views_0]