pasportnyi-servis-u-varshavi-pratsiuie-na-pryiom-dokumentiv-cherez-chornyi-khid-na-tli-protestiv

Паспортний сервіс у Варшаві працює на прийом документів через чорний хід на тлі протестів

 • 26145 переглядiв

Людей, які хочуть подати документи на отримання паспортів у Варшаві, заводять до будівлі через чорний хід, оскільки ті, хто намагається забрати свої документи, заблокували вхід і протестують, вважаючи, що їм відмовляють у видачі паспортів через новий закон про мобілізацію.

У Варшаві українські паспортні сервіси продовжують приймати документи. А людей, які хочуть їх подати заводять в приміщення чорним ходом. Про це повідомила кореспондентка Радіо Свобода, передає УНН.

Охочих подати документи ведуть в приміщення чорним ходом. Так зробили через те, що напередодні люди, які хотіли забрати свої документи, але не змогли (офіційно через технічні причини), блокували роботу паспортного сервісу, лаялися і обурювалися.

– пише Радіо Свобода.

Деталі

Зазначається, що ті, хто нині блокує вхід до приміщення паспортного сервісу, не вірять, що їм не видають документи з технічних причин. Люди переконані, що готові документи їм не дають через новий закон про мобілізацію.

Чоловіки вимагають видати їм паспорти або повернути гроші. А також, за даними журналістів Радіо Свобода, люди наполягають, щоб їм дали письмову відмову видати паспорт і планують писати скарги на електронну пошту ДП "Документ".

Додатково

В ДП "Документ" поки ситуацію не коментували. Втім напередодні вони попередили, що їхній сервіс не працюватиме на видачу документів з технічних причин. А саме, через проблеми з біометричною верифікацією.

У МЗС також раніше роз'яснювали, що надання консульських послуг припиняється через технічні зміни в системі внаслідок ухвалення законопроєкту про мобілізацію.