pidtrymka-ukrainy-v-yevropi-ne-vpade-sholts-makron-ta-tusk-zrobyly-nyzku-zaiav-pislia-zustrichi-veimarskoho-trykutnyka

Підтримка України в Європі не впаде, буде більше зброї: Шольц, Макрон та Туск зробили низку заяв після зустрічі Веймарського трикутника

 • 29710 переглядiв

Лідери Німеччини, Франції та Польщі зустрілися в Берліні, висловивши спільну підтримку Україні, пообіцявши збільшити поставки зброї та фінансову допомогу, а також підтвердивши, що на карту поставлена безпека Європи в Україні, що знаменує собою "новий добрий початок для Веймарського трикутника"

Підтримка України, "хороший новий початок для "Веймарського трикутника" та безпека Європи - такі тези озвучили лідери Німеччини, Франції та Польщі під час зустрічі у Берліні, передає УНН із посиланням на The Guardian.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкрив прес-конференцію в Берліні словами, що зрозуміло, що Німеччина, Франція та Польща підтримують Україну, але також зрозуміло, що країни не воюють з росією.

Він зазначив, що країни закуповуватимуть більше зброї для України на світовому ринку, а також з партнерами нарощуватимуть виробництво зброї в Україні.

Шольц каже, що президент рф володимир путін повинен знати, що підтримка України в Європі не впаде, і вони використовуватимуть заморожені російські активи для фінансової підтримки України.

Президент Франції Еммануель Макрон, своєю чергою, заявив, що країни продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Він повторив аргумент, який навів учора ввечері на французькому телебаченні в інтерв’ю, заявивши, що на кону в Україні безпека всієї Європи. Макрон також наголосив, що Європа єдина і рішуче підтримує Україну.

Прем'єр Польщі Дональд Туск у свою чергу додав, що вони говорять в один голос щодо безпеки, і що мають намір витрачати гроші на допомогу тут і зараз.

Наприкінці свого виступу Туск назвав сьогоднішню зустріч "хорошим новим початком для "Веймарського трикутника", і сказав, що троє лідерів знову зустрінуться влітку в Польщі.

Раніше

У Берліні лідери країн Веймарського трикутника зібралися на зустріч, яка мала бути присвячена обговоренню підтримки України. Про те, що канцлер НІмеччини Олаф Шольц прийняв президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска.