pidtrymuvaly-okupantiv-peredaiuchy-informatsiiu-pro-ukrainski-lokatsii-ta-uchasnykiv-oporu-rosiiski-poplichnyky-otrymaly-8-i-13-rokiv-uviaznennia

Підтримували окупантів, передаючи інформацію про українські локації та учасників опору: російські поплічники отримали 8 і 13 років ув’язнення

 • 24898 переглядiв

Двоє колабораціоністів в Україні були засуджені до 13 і 8 років ув'язнення за сприяння російським військам шляхом витоку інформації про український опір і військові позиції.

Зрадники, які допомагали рашистам втекти з Лиману та шпигували за Південноукраїнською АЕС, отримали реальні терміни покарання, завдяки доказовій базі, яку зібрала Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, один з колаборантів підтримав російських загарбників та допоміг їм "розквартируватись" у приватних будинках односельчан, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Також зрадник "зливав" каральним загонам рф місця проживання учасників руху опору в регіоні. Під час звільнення райцентру та сусідніх селищ зловмисник накреслив для російських військ маршрут для втечі через ліси до Кремінної на Луганщині. Чоловіка було затримано у вересні 2022 року при проведенні стабілізаційних заходів. За матеріалами Служби безпеки суд визнав його винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Він отримав 13 років тюрми.

15 років тюрми отримав зрадник, який захоплював будівлю СБУ в Маріуполі25.12.23, 13:38 • [views_0]

Інший засуджений – мешканець Миколаївщини, що збирав відомості про дислокацію, кількість особового складу та наявне озброєння Сил оборони, які охороняють Південноукраїнську АЕС. Цю інформацію він передавав месенджером російській спецслужбі локації електропідстанцій на території південного регіону. За кожне виконане завдання зловмисник отримував від окупантів гроші. Для конспірації суми надходили на банківську карту його приятеля, якого він використовував "втемну".

У цьому році СБУ вже знищила понад 500 російських танків27.12.23, 14:42 • [views_0]

На підставі зібраних доказів суд визнав ворожого інформатора винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Колаборант отримав 8 років позбавлення волі.

Окупанти не можуть укомплектувати свої фейкові відділення ДСНС - Центр спротиву28.12.23, 13:12 • [views_0]

Ігор Тележніков

Війна