ponad-1300-zhytlovykh-sertyfikativ-obminiano-na-nove-zhytlo-za-prohramoiu-evidnovlennia

Понад 1300 житлових сертифікатів обміняно на нове житло за програмою "еВідновлення"

 • 52260 переглядiв

Понад 1300 житлових сертифікатів було обміняно на нове житло в рамках програми "еВідновлення", яка передбачає компенсацію за пошкоджене житло та дозволяє українцям обирати варіант житла та місце проживання.

Понад 1300 житлових сертифікатів обміняно на нові домівки в рамках програми "єВідновлення". Про це повідомляють Прес-служба Апарату Верховної Ради України, передає УНН.

Деталі

У рамках програми "єВідновлення" громадяни України можуть вибирати свій житловий варіант та місце проживання. Також активно виплачуються компенсації за пошкоджене житло, приймаються заяви на відбудову зруйнованих будинків та розробляється алгоритм компенсацій за знищене житло на тимчасово окупованих територіях.  Крім того, створюються технічні можливості для виплат тим, хто самостійно відремонтував своє житло.

Активно продовжується програма, що стосується компенсацій за пошкоджене житло. Вона була розширена й зараз за пошкодження приватного будинку можна отримати до 500 тис. грн, а за пошкоджену квартиру – 350 тис. Наразі погоджено майже 47 тис. заяв на таку компенсацію, це більш ніж 4,9 млрд грн. Усі гроші обов’язково надійдуть на цільові рахунки людей. За статистикою, більша частина цих коштів витрачається на будівельні матеріали, а самі будівельні роботи оплачуються менше

– заявила Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Вона також наголосила на активізації отримання житлових сертифікатів за зруйноване житло.

Уже подано більш як 11 тис. заяв і сформовано понад 4,3 тис. житлових сертифікатів, із них 1310 обміняно на нові домівки. При цьому найчастіше сертифікати обмінюють на житло у Київській області, на другому місці – Київ, а третє місце ділять Харківська та Миколаївська області

– підкреслила Олена Шуляк.

Парламентар також зазначила, що незабаром буде можливість поєднати дві державні програми - "єВідновлення" і "єОселя", щоб українці могли скористатися своїм житловим сертифікатом за іпотечною програмою.

Додамо

У процесі розробки знаходиться методика визначення компенсацій за знищене житло на тимчасово окупованих територіях.

14.03.24, 12:17 • [views_0]