posli-g7-zaklikali-provesti-yaknayshvidshe-mistsevi-vibori-u-18-gromadakh-donbasu

Посли G7 закликали провести якнайшвидше місцеві вибори у 18 громадах Донбасу

 • 22362 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Посли країн G7 в Україні закликали провести якнайшвидше місцеві вибори у 18 громадах Донбасу, а також наголосили на необхідності належного регулювання фінансування в політиці. Про це йдеться у повідомленні на сторінці послів G7 в Україні у Twitter, передає УНН.

Деталі

Зокрема, 16 червня посли країн G7 в Україні зустрілися з представниками Центральної виборчої комісії України, Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та Громадянської мережі "ОПОРА".

Посли наголосили, що партнерство між владою, суспільством і міжнародними експертами “допомогло здійснити успішну виборчу реформу, модернізувати ЦВК і зміцнити демократію”.

Цитата:

"Посли наголосили на потребі: підтримки ЦВК; подальших вчасних змін до виборчого кодексу для забезпечення чесних і надійних результатів виборів; підвищення ґендерної рівності; місцевих виборів у 18 громадах Донбасу якнайшвидше; належного регулювання фінансування в політиці", - зазначено в повідомленні.

Контекст

У травні цього року шостий апеляційний адміністративний суд скасував постанову ЦВК про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької й Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року.

Як повідомлялося, 8 серпня 2020 року Центральна виборча комісія визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори.

У липні того ж року, ЦВК звернулась до Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій — обласних військово-цивільних адміністрацій стосовно надання висновків щодо можливості організації підготовки та проведення місцевих виборів.

7 серпня до Комісії надійшли такі висновки з інформацією про виборчі дільниці, утворені на територіях територіальних громад (населених пунктів) Донецької та Луганської областей, на яких місцеві вибори не проводяться, а також про виборчі дільниці, на яких можливо/неможливо здійснювати організацію підготовки та проведення місцевих виборів.

Українські Національні Новини

Політика