posol-ssha-ta-hendyrektor-westinghouse-ohlianuly-enerhoblok-1-khmelnytskoi-aes

Посол США та гендиректор Westinghouse оглянули енергоблок №1 Хмельницької АЕС

 • 18870 переглядiв

Посол США Бріджит Брінк та генеральний директор компанії Westinghouse Патрік Фрагман оглянули енергоблок №1 Хмельницької АЕС та обговорили плани будівництва на станції нового реактора AP1000.

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк та очільник Westinghouse Патрік Фрагман ознайомились із роботою енергоблока № 1 Хмельницької АЕС. Про їхній візит на станцію повідомили в Енергоатомі, передає УНН.

Деталі

Високоповажні гості відвідали блочний щит управління реактора ВВЕР-1000, а також машзал блока.

За словами Патріка Фрагмана, збудований за кілька років п'ятий енергоблок на ХАЕС за технологією AP1000 матиме суттєві переваги над реактором радянського зразка – американський реактор більш автоматизований, маневровіший та потужніший.

Пані Бріджит Брінк на згадку про відвідини блока залишила коментар в обліковому журналі, подякувавши незламним атомникам за надзвичайно важливу роботу.

Цей візит відбувся в рамках церемонії закладання першого кубу бетону блока №5 ХАЕС. Екскурсію енергоблоком №1 для посла США в Україні та голови Westinghouse особисто провели керівник Енергоатома Петро Котін та генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра.