posol-yes-vidreahuvala-na-udar-rf-po-dnipropetrovshchyni-ukraina-terminovo-potrebuie-bilshoi-pidtrymky-z-boku-protypovitrianoi-oborony

Посол ЄС відреагувала на удар рф по Дніпропетровщині: "Україна терміново потребує більшої підтримки з боку протиповітряної оборони"

 • 18407 переглядiв

росія атакувала мирних жителів Дніпра та прилеглих районів, у тому числі тих, хто спав у своїх домівках. Посол ЄС закликала до термінової підтримки України з боку протиповітряної оборони.

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, коментуючи нічний удар армії рф по Дніпропетровській області, закликала  терміново передати Україні засоби протиповітряної оборони. Про це вона написала у соцмережі X, передає УНН

Ще один трагічний ранок в Україні. росія завдала ударів по мирних жителях Дніпра та околиць, в тому числі по тих, хто мирно спав у своїх домівках. Також було завдано ударів по залізничних об'єктах. росія має бути притягнута до відповідальності. Україна терміново потребує більшої підтримки з боку протиповітряної оборони! 

- написала вона.

Внаслідок ворожої атаки на  Дніпропетровщину загинуло вісім людей, серед них двоє дітей 8-річний хлопчик і 14-річна дівчинка. Ще понад 20 отримали поранення.