posylennia-ppo-v-rehioni-ta-robota-morskoho-korydoru-kiper-rozpoviv-podrobytsi-zustrichi-z-delehatsiieiu-ssha

Посилення ППО в регіоні та робота морського коридору: Кіпер розповів подробиці зустрічі з делегацією США

 • 27752 переглядiв

Посилення ППО в регіоні та робота морського коридору: Кіпер розповів подробиці зустрічі з делегацією США.

Очільник Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер зустрівся з делегацією зі Сполучених Штатів Америки, передає УНН.

Деталі

Делегація із США прибула до Одещини у складі членів Конгресу США та експертів аналітичного центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS).

Під час зустрічі сторони обговорили питання надання додаткових засобів протиповітряної оборони, поточну безпекову ситуація в Одеській області, роботу морського коридору та подальшу підтримку України з боку США.

"Конгресмен Палати представників Конгресу США Том Суоцці відзначив стратегічне значення Одеської області для України та світової продовольчої безпеки.

Сенаторка Конгресу США Джоні Ернст зазначила, що виступає лобістом України в Конгресі США та запевнила, що допомога продовжуватиметься.

Дякуємо нашим американським друзям за неоціненну допомогу і підтримку. Тільки спільними зусиллями нам вдасться перемогти російський терор", - написав Кіпер.

Одещина стала епіцентром міжнародних зустрічей. Торік регіон відвідало понад 100 делегацій.

Так, у грудні Одеську область відвідав спеціальний уповноважений МЗС Греції з питань України Спиридон Ламбрідіс та генеральний консул Грецької Республіки в Одесі Дімітріос Дохтсіс. Обидва засудили російські атаки та заявили про готовність грецької сторони долучитися до відбудови Одещини у повоєнний час.

Того ж місяця Кіпер зустрівся зі шведськими офіційними особами, щоб обговорити триваючі атаки росії і заручитися подальшою підтримкою регіональної безпеки. У результаті проведеної зустрічі Одещина очікує від шведської сторони допомогу у зміцненні безпеки регіону.

У листопаді Одесу відвідав новопризначений міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон. Під час візиту Кемерон ознайомився з наслідками російського тероризму, націленого на українське зерно, портову цивільну інфраструктуру та пам’ятки архітектури Одеси.