premier-virmenii-zadavsia-pytanniam-chomu-kraina-dosi-v-odkb

Прем'єр Вірменії задався питанням, чому країна досі в ОДКБ

 • 20191 переглядiв

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян ставить під сумнів членство Вірменії в Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) через відсутність реакції під час порушень кордону з боку Азербайджану в 2021 і 2022 роках.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що не має відповіді на питання, чому країна продовжує бути членом Організації договору про колективну безпеку. Про це він сказав в інтерв'ю британським ЗМІ, пише Радіо Свобода", передає УНН

Пашинян зазначив, що ОДКБ не застосовувала механізми реагування під час порушення кордонів Вірменії збройними силами Азербайджану в 2021 і 2022 роках, заявивши, що кордони неделімітовані.

Він наголосив, що ОДКБ не існує як механізму, на який можуть сподіватися країни-учасниці, росія, Вірменія та інші.

Наше суспільство говорить нам: чому ви продовжуєте бути членом ОДКБ? Відверто кажучи, у мене немає відповіді на це питання

- сказав Пашинян. 

Пашинян заявив про занепокоєння у Вірменії заявами з Азербайджану щодо реформ і модернізації вірменської армії.

За словами прем'єр-міністра, жодна держава не може заперечувати право іншої країни мати боєздатну армію. 

Пашинян пояснив, від чого залежить рішення Вірменії про вихід з ОДКБ12.03.24, 15:28 • [views_0]

"Потрібно констатувати, що наявність боєздатної армії, так, іноді використовується для війни, але наявність боєздатної армії важлива і для світу, для формування правильного балансу сил", – вважає Пашинян.

"Ми готуємося не до війни, ми готуємося до миру. Але з іншого боку, поки у нас немає впевненості, що на Республіку Вірменія не буде нападу, ми повинні, звичайно, розвивати нашу обороноздатність", - сказав Пашинян.

Прем'єр підкреслив, що зараз Вірменія вступає в процес демаркації, який є надзвичайно важливим, зокрема, з точки зору зниження безпекових ризиків.

Блінкен обговорив з Алієвим питання мирного процесу між Азербайджаном та Вірменією04.04.24, 05:41 • [views_0]