problema-skidannya-nechistot-odeskim-delfinariyem-nemo-v-more-chisto-finansova

Проблема скидання нечистот одеським дельфінарієм "НЕМО" в море - чисто фінансова

 • 21614 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Проблема скидання одеським готелем-дельфінарієм "Немо" стоків в море - чисто фінансова, вважає керівник екологічної комісії Одеської міськради Богдан Гіганов. Як повідомив депутат УНН, дельфінарій через насосну станцію підключений до міської каналізації, яка може вільно справлятися з об'ємом стічних вод, що накопичуються в резервуарі цього комплексу. Однак, набагато дешевше зливати стоки прямо в море.

Цитата: 

"Не потрібно витрачатися на електроенергію для насосної станції, не зношується дороге технічне обладнання, яке потрібно ремонтувати і міняти. Можна просто відкрити заслінку - і все. Так і дешевше, і легше. А зафіксувати сливи досить складно, так як вони найчастіше відбуваються пізно вночі і не кожен день", - сказав Гіганов.

Деталі

За словами депутата, проблему дельфінарія вивчала державна екологічна інспекція, однак ці фахівці не мають чітких, задокументованих доказів зливу дельфінарієм нечистот.

"Єдиний вихід у цій ситуації - отримати повний доступ до технічних комунікацій дельфінарія. Але для цього потрібно рішення суду", - зазначив Гіганов.

Депутат вважає, що з настанням сезону відпусток і виходу дельфінарія на піковий режим роботи, зливи будуть відбуватися частіше, а значить, буде можливість задокументувати факт зливу і йти з цими документами до суду, який може дати дозвіл на детальну технічну перевірку дельфінарію.

Контекст

Дельфінарій "Немо" екологи та громадські працівники неодноразово звинувачували в скидах нечистот в море в районі пляжу "Ланжерон". Співвласник дельфінарію "Немо", депутат Одеської міськради Андрій Кисловський, в свою чергу, повідомляв, що ні дельфінарій, ні його готель, ні фонтани на набережній не скидають нечистоти в море. Критику на адресу дельфінарію він називає чорним піаром.

За інформацією УНН, готель "Немо" в даний час проводить реконструкцію будівлі - за фактом просто розширює територію всупереч предписанням Держархконтролю. З судових матеріалів відомо, що забудовою займаються дві компанії "Нерум" і "Нептун-Біла Сфера". Причому компанія "Нерум" безпосередньо належить сім'ям Кисловських і Кучуків.

Андрій Кисловський - депутат Одеської міськради з партії мера Геннадія Труханова "Довіряй справам". Михайло Кучук - перший заступник мера Труханова з питань будівництва.

Українські Національні Новини

Суспільство