propalestynski-pravozakhysnyky-podaly-u-sud-proty-kolumbiiskoho-universytetu-ssha-cherez-areshty-protestuvalnykiv

Пропалестинські правозахисники подали у суд проти Колумбійського університету США через арешти протестувальників

 • 18796 переглядiв

Пропалестинська група Palestine Legal подала федеральний позов проти Колумбійського університету з приводу масових арештів антивоєнних протестувальників, які виступали проти війни в Газі.

Пропалестинська американська група подала у суд США після масового арешту антивоєнних протестувальників які минулого тижня дозволив поліції Колумбійський університет. Про це передає УНН із посиланням на Reuters та L'Opinion.

Деталі

Palestine Legal, організація, яка прагне захистити право людей в США виступати від імені палестинців, заявила в четвер, що подала федеральний позов про порушення громадянських прав проти Колумбійського університету після масових арештів демонстрантів, які протестували проти війни в Газі.

Контекст

Минулого тижня університет намагався силою закрити демонстрації в університетському містечку, коли президент Колумбії Мінуш Шафік запросив поліцію Нью-Йорка увійти в кампус, викликавши гнів багатьох правозахисних груп, студентів і викладачів. Було заарештовано понад 100 осіб, що нагадує демонстрації проти війни у В’єтнамі в Колумбійському університеті понад 50 років тому, пише Reuters.

Водночас демонстрації в кампусі Колумбійського університету тривають. Рух протесту поширився на інші американські університети. Демонстранти закликають до припинення війни в Газі, передає видання L'Opinion.

Нагадаємо

Папа Римський Франциск закликав до миру в усьому світі на тлі війн, що продовжуються в Україні і в секторі Газа

Ізраїль готує наступ на Рафах і попереджає про евакуацію палестинських цивільних25.04.24, 12:57 • [views_0]