prypynyty-viinu-z-hazoiu-tramp-pidtrymav-dii-tsakhal-proty-khamas-ale-vystupyv-za-prypynennia-viiny

"Припинити війну з Газою": Трамп підтримав дії ЦАХАЛ проти ХАМАС, але виступив за припинення війни

 • 20568 переглядiв

Трамп підтримав військові дії Ізраїлю проти ХАМАС, але виступив за припинення війни в Газі у зв'язку з важкою гуманітарною кризою і втратою міжнародної підтримки.

Напад ісламістської організації Хамас на Ізраїль День 7 жовтня був жахливим, але Ізраїль має якнайшвидше покласти край військовому наступу, вважає кандидат у президенти США Дональд Трамп в інтерв'ю газеті Israel Hayom, повідомляє УНН.

Ви повинні закінчити свою війну. Ви повинні зробити це

- сказав Трамп.

Різанина ізраїльських поселенців, влаштована Хамасом 7 жовтня, є "однією з найсумніших подій, які я коли-небудь бачив", сказав колишній глава Білого дому. Того разу, за словами Трампа, він відреагував би так само. Однак кандидат у президенти США попередив, що після кількох місяців кривавих боїв у секторі Газа, які занурили палестинську територію у важку гуманітарну кризу, Ізраїль втрачає міжнародну підтримку.

26.03.2024, 09:37 • [views_0]

Ви повинні покласти край війні. Ви повинні покласти цьому край.

- сказав Трамп.

 "Я хотів зателефонувати і сказати: "Не робіть цього". Ці фотографії та ці зображення, зображення бомб, що скидаються на будівлі в секторі Гази. Це жахлива картина", - додав він.

Нагадаємо

Експрезидент США Дональд Трамп підтвердив свою відданість НАТО, однак наголосив на необхідності відповідної участі європейських країн у спільному альянсі.

Трамп припустив, що путін "імовірно" причетний до смерті Навального у в'язниці, зберігаючи при цьому м'яку позицію щодо Путіна, незважаючи на вторгнення Росії в Україну.

26.03.2024, 10:49 • [views_0]

Ігор Тележніков

Новини Світу