rada-naiblyzhchymy-dniamy-rozghliane-pytannia-vrehuliuvannia-nezakonnykh-mafiv-ta-stykhiinykh-parkovok

Рада найближчими днями розгляне питання врегулювання незаконних МАФів та стихійних парковок

 • 20323 переглядiв

Верховна Рада планує розглянути законопроект, який регулюватиме розміщення МАФів та парковок через прозорі онлайн-аукціони, усуваючи корупційні ризики.

Верховна Рада планує на найближчому засідання розглянути проєкт закону щодо впорядкування правил розміщення в Україні МАФів та парковок та умов отримання дозволів на це. Про це пише УНН з посиланням на проєкт порядку денного засідання ВР та законопроєкт №10308.

Деталі

Згідно з законопроєктом, передбачається спрощення і врегулювання питань та процедур, пов’язаних з розміщенням МАФів та майданчиків для платного паркування.

Встановлення прозорої, законодавчо визначеної процедури розміщення МАФів та парковок на державних та комунальних земельних ділянках через конкурентні онлайн-аукціони. За результатами електронних торгів особа, що запропонувала найвищу ціну, отримує право на розміщення таких об’єктів. Це дозволить зробити процеси конкурентними та позбавить їх корупційних ризиків.

Також передбачається запровадження прозорих та конкурентних механізмів доступу суб’єктів господарювання до отримання права на розміщення МАФів та майданчиків для паркування транспортних засобів.

Пропонується внести зміни до "Земельного кодексу України", щоб зробити правила користування державною та комунальною землею зрозумілішими. Зокрема, це стосується однакових правил для укладання угод щодо використання землі для розміщення МАФів та парковок.

Нагадаємо

Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт №11084, яким передбачено створення "клубу білого бізнесу", для якого спростять стосунки з податковою.

Павло Башинський

Економіка