rada-pidtrymala-vidnesennia-nafty-ta-hazovoho-kondensatu-do-pidaktsyznykh-tovariv

Рада підтримала віднесення нафти та газового конденсату до підакцизних товарів

 • 17711 переглядiв

Парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт, який відносить нафту, газовий конденсат і розчинники до підакцизних товарів з нульовим акцизним податком.

Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні ухвалила у першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо запровадження системи контролю за обігом нафти, газового конденсату та розчинників", у якому планується віднести нафту та нафтопродукти, а також природний газовий конденсат до підакцизних товарів із нульовою ставкою акцизу.  Про це повідомляє УНН з посиланням із посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та законопроєкт №10215. 

Парламент прийняв за основу #10215 про детінізацію ринку нафтопродуктів (контролю за обігом нафти, газового конденсату та розчинників). За основу - 279

- написав Железняк.

Він додав, що це дуже важливий законопроєкт, який став результатом більше ніж піврічної роботи ТСК, Комітету, податкової, Мінфіну та бізнес-асоціацій. 

Згідно з законопроєктом, планується віднести нафту та нафтопродукти, а також природний газовий конденсат до підакцизних товарів із нульовою ставкою акцизу. Також до підакцизних товарів планується віднести деякі розчинники зі ставкою 245 євро за 1000 л та із можливістю застосування податкових векселів.

Тетяна Краєвська

Економіка