rada-planuie-pereimenuvaty-15-mist-ukrainy-yaki-u-pereliku

Рада планує перейменувати 15 міст України: які у переліку

 • 29678 переглядiв

Україна планує перейменувати 7 районів, 15 міст, 54 селища та 267 сіл у рамках деколонізації, зокрема перейменувати такі великі міста, як Новомосковськ на Самар, Первомайськ на Сокологорськ та Червоноград на Шептицький.

Верховна Рада на одному із найближчих засідань планує розглянути питання щодо перейменування зокрема 7 районів та 15 міст. Про це пише УНН з посиланням на проєкт порядку денного засідання ВР та проєкт постанови №11188.

Деталі

Як зазначається в проєкті постанови, ВР планує перейменувати 7 районів, 15 міст, 54 селища, 267 сіл.

Зокрема, у Дніпропетровській області планується перейменувати місто Новомосковськ на Самар, Павлоград на Матвіїв, місто Синельникове на Ріднопілля, Першотравенськ на Шахтарське.

Також у Луганській області планується перейменувати місто Первомайськ на Сокологірськ, Молодогвардійськ на місто Отаманівка та Сєвєродонецьк планується перейменувати на Сіверськодонецьк.

У Львівській області планується перейменувати місто Червоноград на місто Шептицький.

У Миколаївській області планується перейменувати місто Южноукраїнськ на місто Гард, а місто Первомайськ на місто Ольвіополь.

В Одеській області планується перейменувати місто Южне на Порт-Анненталь.

У Сумській області планується перейменувати місто Дружба на місто Хутір-Михайлівський.

У Харківській області нардепи пропонують перейменувати місто Красноград на місто Берестин, а місто Первомайський на місто Златопіль.

Також планується переменувати місто Ватутіне Черкаської області на місто Багачеве.

Нагадаємо

В Україні триває перейменування міст та сіл у межах деколонізації. Як повідомив перший заступник голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Роман Лозинський, невдовзі буде перейменовано ще 51 населений пункт.