rosiiany-pid-chas-okupatsii-chaes-vykraly-ta-znyshchyly-maina-na-ponad-1-mlrd-hryven-ohp

росіяни під час окупації ЧАЕС викрали та знищили майна на понад 1 млрд гривень - ОГП

 • 16557 переглядiв

За даними Офісу Генпрокурора України, під час окупації Чорнобильської атомної електростанції росіяни викрали та знищили майна на суму понад 1 мільярд гривень.

Повідомлено про підозру посадовцю "росатому", причетному до викрадення та знищення майна Чорнобильської АЕС під час її тимчасової окупації  на суму понад 1 млрд гривень. Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора, передає УНН

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру заступникові генерального директора по безпеці АТ "провідний проєктно-дослідницький та науково-дослідницький інститут промислової технології" державної компанії "росатом"

- йдеться у повідомленні ОГП.

Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з 24 лютого по 31 березня 2022 року перебував на території Чорнобильської АЕС. 

Як наголошують прокурори, він наказав демонтувати цінне обладнання та інше майно, завантажити його до військової техніки та вивезти на територію білорусі. Інше майно, яке не могло бути вивезено, наказав знищити. 

"Завдані збитки оцінюються у 1,038 млрд гривень", - йдеться у заяві Офісу Генпрокурора. 

26.04.24, 12:22 • [views_0]