rosiiany-zaluchyly-nepovnolitnikh-do-vyrobnytstva-shakhediv-sered-nykh-nezakonno-vyvezeni-z-ukrainy-dity-tsentr-natssprotyvu

росіяни залучили неповнолітніх до виробництва "шахедів", серед них незаконно вивезені з України діти - Центр нацспротиву

 • 26006 переглядiв

росіяни залучили неповнолітніх, у тому числі дітей, вивезених з окупованих українських територій, до виробництва іранських безпілотників-камікадзе "хахед" у Татарстані.

У татарстані росіяни залучили неповнолітніх до виробництва дронів-камікадзе "Шахедів". Серед них і діти вивезені з окупованих територій України. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що активісти групи "Кібер Спротив" передали Центру, які підтверджують залучення неповнолітніх цивільних осіб до виробництва зброї.

Окупанти провели мілітаристський форум серед підлітків у Маріуполі - Центр нацспротиву01.04.24, 16:26 • [views_0]

Зокрема, серед документів є списки зарахованих на навчання в "Алабуга Політєх" підлітків, їхні паспорти та згоди батьків. Раніше активісти "Кібер Спротиву"ве жлвели, що на території так званої особливої економічної зони "Алабуга" (респ. Татарстан) росіяни розгорнули виробництво іранських ударних БПЛА "Shaheed-136" ("Герань-2). 

В документі, що передував візиту першого заступника голови уряду рф Андрія Бєлоусова (який за сумісництвом виконує ще й функції голови урядової комісії з питань розвитку безпілотних авіаційних систем) вказано, що планова потужність виробництва дронів "Герань-2" складає 10 тисяч одиниць на 2024 рік. З метою конспірації виробництво шахедів названо "проєктом Дельфін" 

- розповіли у Центрі національного спротиву. 

Активісти розповіли, що "Алабуга Політєх" – освітній кластер на базі ОЕЗ "Алабуга". Його завдання – готувати майбутні кадри алабузьких підприємств. Проте з огляду на те, що "Алабуга" стала військовим обʼєктом, то фактичне завдання "Політєху" – готувати кадри для російського військово-промислового комплексу.

Згідно з документами, потужність "Політєху" – 1300 студентів на рік. Завдяки активістам "Кібер Спротиву" ЦНС має базу з 1209 імен та телефонів студентів набору 2023 року. Це в своїй більшості неповнолітні особи, які з 9 по 11 клас проходять навчання і стажування. 

Окупанти примушують українських дітей робити обереги для військових рф - Центр спротиву12.04.24, 15:02 • [views_0]

Зазначається, що 539 студентів розподілені за проєктом під назвою "човни" (рос. – лодки). "Моторні човни" – це кодова назва виробництва російських БПЛА.

Студенти задіяні за напрямами "електромонтаж", "аеронавігація", "промислове обладнання", "лабораторний та хімічний аналіз","промислова робототехніка", "числове програмне керування" тощо.

Окрім того, Центр нацспротиву серед цього списку дітей ЦНС зафіксував одну дитину, що була вивезена росіянами з тимчасово окупованої території України. Це підтверджується українським номером телефону. 

Це ще один прояв зухвалого цинізму агресора, що вчиняє умисний геноцид українців на ТОТ, вивозить українських дітей з метою асиміляції на території рф. Ще жахливіше те, що українські неповнолітні громадяни примусово задіяні агресором у виробництві зброї

- наголошують у Спротиві.

Доповнення

Центр національно спротиву закликав усі міжнародні організації засудити чергове порушення агресором норм міжнародного права.

У ЦНС підкреслюють, що це умисне перетворення дітей на комбатантів , що наражає їх на небезпеку. А залучення українських дітей до цього – це подвійний злочин агресора за який причетні понесуть покарання.

Нагадаємо

Взимку у Центрі національного спротиву заявили, що росіяни планують залучити дітей, які проживають на тимчасово окупованих територій до виробництва дронів. Дітям на уроках праці у школах розповідатимуть про технології, особливості конструкцій та збирання БПЛА для військових цілей

Окупанти розвивають мережу "шкільних музеїв сво" на Херсонщині02.04.24, 16:09 • [views_0]