rosiiany-znovu-poshyriuiut-feiky-shchodo-evakuatsii-z-kharkova

росіяни знову поширюють фейки щодо "евакуації" з Харкова

 • 17874 переглядiв

Через месенджер Signal росіяни поширюють фейкові новини про нібито "евакуацію" з Харкова через можливе оточення російськими окупантами, що є ворожою дезінформацією, спрямованою на дестабілізацію України.

Через месенджер Signal росіяни розповсюджуються фейкова інформація нібито від ДСНС України про проведення "евакуації" з Харкова через ймовірне оточення російськими загарбниками. Про це повідомили в ДСНС України, передає УНН.

росіяни знову поширюють фейки щодо так званої евакуації з Харкова. Через месенджер Signal розповсюджується інформація нібито від ДСНС України щодо проведення "евакуації" з міста через ймовірне оточення російськими загарбниками

 - йдеться в повідомленні.ДСНС інформує, що такі повідомлення є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні.

Доповнення

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, коментуючи інформацію про нібито підготовку рф до наступу на Харків, заявляв, що росіяни намагаються нагнітати ситуацію для дестабілізації ситуації в Україні. Наразі ситуація докорінним чином порівняно з останніми періодами не змінилася.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявляв, що Україна очікує активізації наступальних дій росії наприкінці весни та на початку літа. Особливо у районі Донбасу.

У ЗМІ, зокрема російських з'являється інформація, що росіяни нібито спробують захопити Харків. На початку квітня 2024 року Юсов назвав викидами інформацію про "наступ на Харків" для посіяння паніки в Україні та зазначив, що ЗСУ не фіксують формування ударних груп рф.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що російський диктатор путін бажає захопити Харків. Водночас Україна робить усе можливе, щоб цього не сталося.