rosiiskoho-pilota-kuzminova-zastrelyly-z-pistoleta-makarova-ta-pereikhaly-avtivkoiu-zmi

Російського пілота Кузьмінова застрелили з пістолета Макарова та переїхали автівкою – ЗМІ

 • 32397 переглядiв

Російський пілот Максим Кузьмінов був застрелений шістьма пострілами з пістолета Макарова, після чого його тіло переїхали автівкою на парковці на півдні Іспанії.

Вбивці російського пілота Максима Кузьмінова, який перегнав в Україну вертоліт Мі-8 рашистів, не тільки шість разів вистрілили в нього на парковці на півдні Іспанії, а й переїхали його тіло своїм автомобілем.  Про це повідомляє The New York Times з посиланням на іспанських слідчих, пише УНН.

Деталі

За словами слідчих, які ведуть розслідування, вбивці Кузьмінова також залишили важливий доказ: гільзи від 9-міліметрових патронів Макарова, стандартних радянських боєприпасів.  

Вранці 13 лютого білий Hyundai Tucson в'їхав у гараж під багатоквартирним будинком Кузьмінова і припаркувався на вільному місці між ліфтом, яким користуються мешканці, і пандусом, що веде на вулицю. Двоє чоловіків чекали там кілька годин.

Близько 16:20 Кузьмінов заїхав у гараж, припаркувався і почав іти до ліфту. Коли він проходив перед білим Hyundai, двоє нападників вийшли з машини, гукнули його і відкрили вогонь. Незважаючи на те, що в нього влучили шість куль, Кузьмінову вдалося пройти невелику відстань, після чого він звалився на пандус.

El Mundo: російський пілот Кузьмінов жив в Іспанії кілька тижнів22.02.24, 01:10 • [views_0]

Вбивці сіли в машину і, виїжджаючи, переїхали тіло Кузьмінова.

Як пише видання, автомобіль було знайдено за кілька миль від місця події. Як вважають слідчі, автівку спалили за допомогою спеціального каталізатора. Фахівцям знадобився тиждень, щоб визначити марку і модель автомобіля і встановити, що його викрали - за два дні до вбивства .

За словами представників поліції, двоє вбивць у капюшонах, які були на записах камер спостереження з парковки  житлового комплексу Кузьмінова, вочевидь були професіоналами – вони  виконали завдання і швидко зникли.

Як саме вбивці знайшли його, поки не встановлено. Видання пише, що за даними двох високопоставлених українських чиновників, він зв'язався з колишньою дівчиною, яка все ще перебуває в росії, і запросив її приїхати до нього в Іспанію.

"Це була серйозна помилка", - сказав один із чиновників.

Нагадаємо

Про те, що російський льотчик викрав гелікоптер Мі-8 в Україну, у вересні 2023 року заявив голова ГУР Кирило Буданов. Пізніше Максим Кузьмінов виступив на пресконференції у Києві, де пояснив своє рішення несприйняттям війни в Україні.