rozstril-politseiskykh-na-vinnychchyni-dbr-vykrylo-dvokh-viiskovykh-yaki-dopomahaly-pidozriuvanym-vtekty-za-kordon

Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило двох військових, які допомагали підозрюваним втекти за кордон

 • 13254 переглядiв

ДБР викрило двох військових, які допомагали підозрюваним у вбивстві поліцейського у Вінницькій області втекти за кордон, надавши автомобіль, паспорти та мобільний телефон, а один з них самовільно залишив військову частину.

Правоохоронці викрили військових, які допомагали переховуватись двом підозрюваним у вбивстві поліцейських на Вінниччині. Про це пише УНН з посиланням на ДБР.

Деталі 

Як з'ясували слідчі, 20 квітня 2024 року, після трагічної події, нападники вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до знайомих військовослужбовців. Один з них також самовільно залишив військову частину в Одеській області.

Не зважаючи на те, що загалу вже було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший - поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам

- розповіли в Державному бюро розслідувань.

Постраждалий під час нападу на Вінниччині поліцейський у стабільному стані - МВС22.04.24, 11:38 • [views_0]

Зазначається, що 24 квітня 2024 року ДБР затримало одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину.

У кримінальному провадженні проведено обшуки за адресами фігурантів справи та інших осіб, які допомагали нападникам втекти за кордон та надавали першу медичну допомогу. Вилучені їхні мобільні телефони. Досудове розслідування триває.

Наразі за приховування тяжкого злочину військовослужбовцю повідомлено про підозру за ч.1 ст. 396 КК України (приховування злочину - ред.) . Іншому, який самовільно залишив військову частину повідомлено про підозру за ч.5 ст.407 КК України (Самовільне залишення військової частини або місця служби - ред.)

- підсумували в ДБР.

Нагадаємо

За даними слідства, 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події. Правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Згодом двом військовослужбовцям повідомили про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських у Вінницькій області.

Причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині повідомили про підозру у дезертирстві22.04.24, 10:03 • [views_0]