samit-nato-ukrayinu-chekaye-dovgiy-shlyakh-yevrodeputat-ne-vi-ne-mi-ne-blizki-do-tsikh-tsiley

Саміт НАТО: Україну чекає довгий шлях! Євродепутат: "Не ви, не ми не близькі до цих цілей"

 • 26752 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Сьогодні, 14 червня проходить саміт лідерів країн НАТО. За кілька годин до його початку президент Володимир Зеленський заявив, що хотів би від президента США Джо Байдена визначеності в питанні надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО. Сергій Лагодинський, депутат Європарламенту від німецької партії "Зелені", розповів УНН, що в короткостроковій перспективі Україні не варто розраховувати на членство в НАТО і ЄС.

Цитата

"Я думаю, що не ви, не ми не близькі до цих цілей. Я не вважаюсь ентузіастом членства України в НАТО, а ось рух в сторону Європейського союзу важливий і потрібний. Розумієте, Україна ж не єдина країна, яка так довго йде цим шляхом. Ось навіть подивитися на Туреччину, яка вже протягом багатьох десятиліть рухається в напрямку ЄС, і тільки зараз є якась платформа для переговорів. Ось в цьому напрямку потрібно рухатися і Україні. Якщо ваші політики так часто говорять про це, значить для них і для країни це дійсно важливо. А наша роль, як європейських партнерів, слухати ці заяви, робити висновки і дивитися наскільки це реально в перспективі", - заявив він.

Контекст

Нагадаємо, сьогодні в Брюсселі проходить саміт НАТО, перший для Джо Байдена на посаді президента США. Лідери 30 країн обговорять виклики з боку Росії і Китаю, а також співпрацю з Україною і Грузією.

Перед початком саміту НАТО в Брюсселі прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що президент США Джо Байден на зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним донесе своєму візаві "досить жорсткі послання".

Детальніше про європейське турне Джо Байдена, перспективи членства України в ЄС і НАТО, читайте в інтерв'ю: Євродепутат: "Україна повинна нагадувати про свої інтереси". Лагодинський про візит Байдена, майбутнє Європи і перспективи України.

Українські Національні Новини

Політика