sestra-pivnichnokoreiskoho-dyktatora-khoche-stvoryty-velycheznyi-viiskovyi-potentsial-u-kndr

Сестра північнокорейського диктатора хоче створити "величезний військовий потенціал" у КНДР

 • 16339 переглядiв

Кім Йо Чжон, сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина, заявила, що КНДР продовжить розбудовувати свою "переважаючу і найпотужнішу військову силу" для захисту свого суверенітету, безпеки і регіонального миру.

Кім Йо Чжон, впливова сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина, заявила, що КНДР продовжить будувати військову міць. У країні також зазначили, що серія американо-південнокорейських військових маневрів "штовхає безпеку регіону в небезпечну плутанину", передає УНН із посиланням на KBS World та KCNA.

Ми продовжуватимемо нарощувати переважну та найпотужнішу військову силу для захисту нашого суверенітету, безпеки та регіонального миру

- цитує слова Кім Йо Чжон Корейське центральне інформаційне агентство (KCNA).

Згідно з інформацією KCNA, Кім Чен Ин заявив, що цьогорічна серія військових маневрів США в регіоні з використанням бойових боєприпасів і проведених спільно з "південнокорейськими гангстерами-маріонетками штовхає всю систему безпеки регіону в небезпечний хаос".

Довідково

За даними південнокорейських військових, близько 100 військових літаків провели двотижневі повітряні навчання цього місяця, - Вашингтон і Сеул стверджують, що ці навчання мають оборонний характер і регулярно проводяться для підтримання боєготовності.

Водночас Північна Корея заявляє, що військові навчання США є підготовкою до ядерної війни проти неї.

Нагадаємо

Північнокорейська делегація на чолі з міністром зовнішньоекономічних зв'язків відвідала Іран на тлі давніх підозр у співпраці між двома країнами щодо програм балістичних ракет і військових зв'язків.