shmyhal-holovi-minfinu-ssha-rozrakhovuiemo-na-rozblokuvannia-amerykanskoi-dopomohy-ukraini

Шмигаль - голові Мінфіну США: розраховуємо на розблокування американської допомоги Україні

 • 28976 переглядiв

Прем'єр-міністр України очікує продовження фінансової та військової допомоги США до 2024 року, конфіскації російських активів для допомоги Україні та поглиблення двосторонньої співпраці для перемоги у війні та встановлення миру.

Україна очікує розблокування допомоги США на 2024 рік та рішення для конфіскації російських активів для допомоги Україні, повідомив у четвер Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з міністеркою фінансів США Джанет Єллен, пише УНН.

Розраховуємо, що Сполучені Штати і далі будуть з Україною в нашій боротьбі. Що допомога нашій державі на 2024 рік буде розблокована, включно з безпосередньою фінансовою підтримкою

- написав Шмигаль у Telegram.

Деталі

Прем'єр вказав, що від початку повномасштабної війни США взяли на себе зобов’язань на майже 45 млрд доларів у сфері оборони. "Ми отримали 55 пакетів військової підтримки. Близько 22,9 млрд доларів грантів. Надзвичайно це цінуємо", - зазначив очільник українського уряду.

Україна вдячна лідерству Сполучених Штатів у консультаціях з країнами G7 щодо конфіскації заморожених російських активів. Очікуємо, що Конгрес ухвалить закон і надасть уряду США повноваження їх конфісковувати для допомоги Україні

- зазначив Шмигаль.

З його слів, з Єллен також говорили про "необхідність посилення санкцій". "Також поінформував про реформи, які ми реалізуємо на шляху до вступу в ЄС та НАТО", - повідомив Прем'єр.

"Ми готові поглиблювати нашу двосторонню співпрацю, спрямовану на перемогу у цій війні та встановлення справедливого миру для України та для Європи", - вказав Шмигаль.

Шмигаль - голові МВФ: Україна очікує на четвертий транш на тлі зусиль з відновлення економіки18.04.24, 09:42 • [views_0]