sholts-pislia-vizytu-do-kytaiu-bachyt-duzhe-vazhlyvyi-poshtovkh-dlia-dyplomatii-po-ukraini-zmi

Шольц після візиту до Китаю бачить "дуже важливий поштовх" для дипломатії по Україні - ЗМІ

 • 19080 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про "дуже важливий поштовх" для дипломатії по Україні.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, говорячи про візит до Пекіна і переговори у тому числі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, заявив про "дуже важливим поштовх" для дипломатії по Україні, пише УНН з посиланням на Bayerischer Rundfunk. 

Деталі

Як пише видання, Шольц "дедалі активніше підтримує дипломатичні зусилля, спрямовані на припинення агресивної війни росії проти України". "Він назвав свої дискусії з цього приводу у Китаї у п'ятницю на конференції СДПН у Нордернаї "дуже важливим поштовхом" для цього", - зазначає видання.

Як вказано, Шольц наголосив, що з китайським керівництвом погодився щодо необхідності мирних конференцій у Швейцарії. "Це те, що незамінно в цьому важкому процесі, і я вдячний, що ми з Німеччиною змогли зробити свій внесок", - зазначив він.

Швейцарія планує мирний саміт на 15 та 16 червня, на який вона хоче запросити близько 100 країн, включаючи Україну. росії там бути не повинно, але мають бути "дружні" росії країни, такі як Китай, Бразилія та Південна Африка. Під час свого візиту до Пекіна у вівторок Шольц домовився з главою Китаю Сі Цзіньпіном "інтенсивно та позитивно" координувати цю та можливі подальші конференції, вказує видання.

Шольц попросив главу Китаю вплинути на рф, щоб путін припинив війну16.04.24, 18:40 • [views_0]