shumer-poobitsiav-shcho-senat-shvydko-provede-paket-pro-dopomohu-ukraini-shchoino-yoho-skhvaliat-u-palati-predstavnykiv

Шумер пообіцяв, що Сенат швидко проведе пакет про допомогу Україні, щойно його схвалять у Палаті представників

 • 77128 переглядiв

Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер пообіцяв швидко ухвалити пакет законопроєктів на допомогу Україні після схвалення Палатою представників, попередивши, що зволікання може коштувати Україні програшем у війні з путіним.

Лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер заявив, що пакет законопроєктів із допомогою Україні швидко проведуть і затвердять на відправку Президенту Джо Байдену, після того, як його схвалить Палата представників. Таку публічну обіцянку Шумер дав у своїй соцмережі Х, передає УНН.

Якщо Палата представників надішле пакет національної безпеки, ми швидко його відправимо президенту США Джо Байдену. Я сподіваюся, що Палата це зробить — зволікання дорого коштувало США та нашим союзникам.

– написав лідер демократів

Деталі

Шумер наголосив, що зволікання може коштувати Україні програшу у війні.

Цього тижня я зустрічався з українським прем’єр-міністром. Якщо США не підтримають Україну, вони програють війну путіну.

– додав Шумер.

Раніше УНН повідомляв, що Палата представників Конгресу США провела процедурне голосування, яке дозволило винести чотири законопроекти про зовнішню допомогу, включаючи допомогу Україні, на голосування у повному складі Палати представників пізніше.

19.04.24, 20:22 • [views_0]

Додатково

Сьогодні 19 квітня Президент України Володимир Зеленський виступив на позачерговому засіданні Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони.  Зеленський закликав надати військову допомогу українцям якнайшвидше, та нагадав про час. Він відзначив, що Ізраїль союзники не залишили напризволяще під час повітряного бомбардування Іраном у суботу. І путіна теж треба "спустити з неба на землю".

Міністри оборони країн НАТО домовилися про надання Україні посиленої військової підтримки, включаючи системи протиповітряної оборони.