spotify-za-mynulyi-rik-splatyv-9-mlrd-dolariv-roialti

Spotify за минулий рік сплатив 9 млрд доларів роялті

 • 25520 переглядiв

У 2023 році Spotify виплатив понад 9 мільярдів доларів роялті, що майже втричі більше, ніж у 2017 році, причому більше половини з них пішло незалежним артистам і неангломовним каталогам.

Сервіс Spotify повідомив, що минулого року він виплатив понад 9 млрд доларів роялті. Ця сума зросла майже втричі за останні шість років, пише УНН з посиланням на звіт "Loud and Clear".

Деталі

У 2023 році понад 1 млн доларів роялті отримали 1250 виконавців за свої записи та публікації. Також, 11 600 виконавців заробили понад 100 тисяч доларів, а 66 тисяч — понад 10 тисяч доларів. Ці цифри майже потроїлися з 2017 року.

Понад половина з цих 66 тисяч артистів походять з країн, де англійська мова не є основною. Серед інших мов, крім англійської, на Spotify лідирують іспанська, німецька, португальська, французька та корейська. В той же час мови, такі як гінді, індонезійська, панджабі, тамільська та грецька, значно поширилися на стримінговому сервісі у 2023 році.

Як зазначено у звіті, у 2023 році вперше в історії каталоги DIY-виконавців та виконавців, які підписані на незалежні студії звукозапису, забезпечили близько половини всіх доходів, отриманих на Spotify, що становило 4,5 млрд доларів. Ця сума в 4 рази більша, ніж у 2017 році.

Також у звіті йдеться про те, що протягом останніх двох років Spotify виплатив майже 4 млрд доларів власникам прав на публікацію контенту, які представляють авторів пісень.

Нагадаємо

Як повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю The Sunday Times, Україна звернулася до сервісу Spotify із проханням видалити зі своїх каталогів російських виконавців, які підтримують російського диктатора володимира путіна.