sprava-kniazieva-sud-zalyshyv-u-syli-vyrok-eksholovi-verkhovnoho-sudu-za-orendu-kvartyry-za-dollar1000

Справа Князєва: суд залишив у силі вирок ексголові Верховного Суду за оренду квартири за $1000

 • 26038 переглядiв

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення щодо колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва за оренду квартири за 1000 гривень на місяць, оштрафував його на 2550 гривень та конфіскував подарунок вартістю 906 600 гривень.

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського райсуду Києва щодо ексголови Верховного суду Всеволода Князєва у справі про оренду квартири, які він нібито знімав за 1 тис. гривень на місяць. Суд також зобов’язав Князєва сплатити штраф в розмірі 2 550 грн, а також конфіскував подарунок в сумі 906,6 тис. гривень, повідомляє Суспільне, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського райсуду Києва щодо ексголови Верховного суду Всеволода Князєва у справі про оренду квартири за 1000 гривень на місяць.

За словами судді, рішення остаточне і оскарженню не підлягає. Князєв має сплатити штраф у 2 550 гривень та конфіскував подарунок в 906,6 тис. гривень

За словами прокурорів, Князєв із листопада 2021 орендував 4-кімнатну квартиру у центрі Києві за 1000 гривень на місяць. У суді Князєв сказав, що орендував житло за 1100 доларів. Тоді як договір за 1000 грн стосувався паркомісця для авто.

 - повідомляє Суспільне.

Нагадаємо

В травні 2023 року під час засідання Вищого антикорупційного суду у справі щодо обрання запобіжного заходу ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву прокурор заявив, що Князєв орендував квартиру площею 133 квадратних метри в центрі Києва за тисячу гривень.

У жовтні того ж року голова Національного агентства з питань запобігання корупції склав протокол про адміністративне правопорушення стосовно ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва через те, що він орендував житло за ціною, що суттєво нижче від мінімальної ринкової вартості.

Наприкінці 2023 року суд конфіскував подарунок на 906 тис. грн ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва та визнав його винним за матеріалами НАЗК.