ssha-hotuiut-paket-ozbroien-dlia-ukrainy-na-1-mlrd-dolariv-reuters

США готують пакет озброєнь для України на 1 млрд доларів - Reuters

 • 18248 переглядiв

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на суму 1 мільярд доларів, включно з транспортними засобами, боєприпасами, зенітними і протитанковими боєприпасами та іншою зброєю для негайного використання на полі бою.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні в розмірі 1 мільярда доларів. Про це повідомили Reuters у вівторок два американські чиновники, передає УНН.

Як повідомляє видання, до пакета допомоги входять транспортні засоби, зенітні боєприпаси Stinger, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, 155-міліметрові артилерійські боєприпаси, протитанкові боєприпаси TOW та Javelin та інше озброєння, яке може бути негайно використане на полі бою, повідомили офіційні особи на умовах анонімності.

Додамо

Президент Джо Байден звернувся до Конгресу з проханням надати Україні допомогу в розмірі 60,8 мільярдів доларів, але ініціатива застопорилася, коли республіканці в Палаті представників упродовж кількох місяців відмовлялися просувати цей захід.

Антоніна Туманова

Війна