ssha-skhvalyly-mozhlyvyi-prodazh-soiuznykam-po-nato-kompleksiv-stinger-za-dollar780-mln

США схвалили можливий продаж союзникам по НАТО комплексів Stinger за $780 млн

 • 37436 переглядiв

Державний департамент США схвалив продаж ракетних комплексів Stinger Німеччині, Італії та Нідерландам з метою посилення їхньої протиповітряної оборони в рамках угоди на суму $780 млн.

Держдепартамент США дозволив можливий продаж країнам НАТО переносних зенітних ракетних комплексів Stinger та інших систем за $780 млн. Про це повідомило в п'ятницю Агентство зі співробітництва в галузі безпеки Пентагону, яке відповідає за постачання військової техніки та зброї за кордон за міжурядовими контрактами, передає УНН.

Деталі

Як випливає з документа, ця структура НАТО раніше запросила на користь Німеччини, Італії та Нідерландів 940 ракет Stinger, а також інші системи та технічне обслуговування.

Ймовірний продаж буде відповідати цілям США у сфері зовнішньої політики та національної безпеки, оскільки допоможе зміцнити оборону трьох союзників по НАТО: Німеччині, Італії та Нідерландів

йдеться у повідомленні.

Американська сторона вважає, що можливі постачання посилять системи ППО трьох країн.

Держдеп також дозволив можливе надання послуг Агентству НАТО з підтримки та закупівель з технічного обслуговування та військово-транспортних літаків C-17 на суму $150 млн.

Адміністрація США вже повідомила Конгрес про ці рішення. Законодавчий орган має 30 днів на розгляд потенційної угоди та її можливе блокування.

Латвія вирішила поставити Україні всі свої ПЗРК Stinger21.04.23, 21:33 • [views_645540]

Лілія Подоляк

Політика