ssha-taiemno-peredaly-ukraini-rakety-atacms-reuters

США таємно передали Україні ракети ATACMS - Reuters

 • 20738 переглядiв

У березні США таємно надали Україні ракети великої дальності ATACMS в рамках пакету військової допомоги на суму 300 мільйонів доларів, які, ймовірно, були використані Україною для нанесення удару по російському аеродрому в Криму 17 квітня.

США таємно передали Україні ракети ATACMS, які містилися в пакеті військової допомоги Україні на 300 мільйонів доларів, який був наданий в березні. Ймовірно, саме ці ракети Україна застосувала для удар по території аеродрому в окупованому Джанкої, де було уражено новий комплекс С-400 з вибухом пускової установки та серйозними пошкодженнями інших машин комплексу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських чиновників, передає УНН.

Деталі

Останніми тижнями Сполучені Штати таємно відправили Україні ракети великої дальності для використання в боротьбі з російськими загарбниками, і минулого тижня Україна застосувала їх вперше

- пише видання з посиланням на американського чиновника.

Він зазначив, що ракети містилися в пакеті військової допомоги Україні на 300 мільйонів доларів, який президент США Джо Байден схвалив 12 березня, однак, скільки ракет було відправлено не вказується. 

США оголосили про надання Україні пакету військової допомоги на 300 млн доларів12.03.24, 20:06 • [views_0]

Видання зазначає, що ракети були вперше використані 17 квітня. Тоді ЗСУ вдарили по російському аеродрому в Криму, який знаходився приблизно в 165 км від української лінії фронту. Ймовірно, йдеться про удар по території аеродрому в окупованому Джанкої, де було уражено новий комплекс С-400 з вибухом пускової установки та серйозними пошкодженнями інших машин комплексу.

Удар по аеродрому в окупованому Джанкої: партизани підтверджують ураження нової російської системи С-40017.04.24, 15:38 • [views_0]

Нагадаємо

Сьогодні президент США Джо Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні. 

У Міністерстві оборони США оголосили про новий пакет військової допомоги для України вартістю приблизно 1 мільярд доларів. Серед іншого Київ отримає снаряди для артилерії, БМП Bradley та ракети боєприпаси HIMARS.