ssha-vvely-sanktsii-proty-kompanii-shcho-dopomahaly-iranu-postachaty-drony-v-rosiiu-dlia-viiny-v-ukraini

США ввели санкції проти компаній, що допомагали Ірану постачати дрони в росію для війни в Україні

 • 20094 переглядiв

США запровадили нові санкції проти іранських компаній, осіб та кораблів, причетних до таємного постачання безпілотників Росії для її війни в Україні та підтримки Корпусу вартових ісламської революції.

США ввели нові санкції проти більш ніж десяти компаній, осіб та кораблів, що допомагали таємно продавати Ірану дрони для війни росії в України та для дій Корпусу вартових ісламської революції (IRGC). Про це повідомили в Міністерстві фінансів США 25 квітня, передає УНН.

Міністерство оборони Ірану продовжує дестабілізувати регіон та світ підтримуючи війну росії в Україні, безпрецедентні атаки на Ізраїль, продовжувати надавати БПЛА та іншу небезпечну військову техніку для терористів.

– заявив заступник міністра фінансів США Браян Нельсон.

Деталі

У заяві Міністерства фінансів США зазначено, що ці дії, вжиті в координації з Великобританією та Канадою, спрямовані проти понад десятка організацій, фізичних осіб і суден. Усім, хто є в цьому списку закидають ключові ролі в сприянні та фінансуванні таємного продажу іранських БПЛА Міністерства оборони та матеріально-технічного забезпечення збройних сил Ірану (MODAFL).

У Міністерстві фінансів США наголосили, що MODAFL підтримують елітну Революційну гвардію Ірану (IRGC), а також війну росії в Україні.

Зауважимо, що нові санкції також націлені на дві компанії та судно, що займалися транспортуванням іранських товарів.

Сполучені Штати в тісній координації з нашими британськими та канадськими партнерами продовжуватимуть використовувати всі доступні засоби для боротьби з тими, хто буде фінансувати дестабілізуючу діяльність Ірану.

— сказав Нельсон.

У підсанкційному списку компанія Sahara Thunder. За даними Мінфіну США, це головною приставна компанія, що контролює комерційну діяльність MODAFL на підтримку IRGC й війни росії в Україні.

Зазначається, що Sahara Thunder відіграє ключову роль у проектуванні, розробці, виробництві та продажу Іраном тисяч безпілотників, багато з яких зрештою постачаються у росію, яка в подальшому використовує їх для атак по Україні.

За даними відомства, станом на 2022 рік російські офіційні особи вели переговори про угоду про постачання та виробництво тисяч безпілотників Sahara Thunder на рік на заводі в росії, що перебуває під санкціями США.

Іранські дрони: росіяни хочуть налагодити виробництво "шахедів" в білорусі09.05.23, 07:07 • [views_804795]

Керівництво Sahara Thunder і транспортна мережа, на яку, за словами Міністерства фінансів, покладалася компанія для продажу та доставки іранських товарів від імені MODAFL до юрисдикцій, включаючи Китай, росію та Венесуелу, також були об’єктом атаки.

Під санкції потрапила ще одна іранська компанія, що за даними міністерства фінансів США займається закупівлею та розробкою безпілотних літальних апаратів. А також іранська вантажна авіакомпанія.

Нагадаємо

Раніше цього місяця США попередили, що запровадять нові санкції проти Ірану після його безпрецедентної атаки на Ізраїль.

Відтоді Вашингтон вжив заходів, зокрема проти іранської програми безпілотників, сталеливарної промисловості та кібератак.

Цього місяця Іран запустив, понад 300 безпілотників і ракет проти Ізраїлю. Це  перша пряма атака Ірану на Ізраїль.

Міністерство закордонних справ Ірану стверджує, що напад на Ізраїль був актом "самооборони" у відповідь на удар Ізраїлю по іранському посольству в Дамаску, посилаючись на право на самооборону, передбачене Статутом ООН.

Світові ціни на нафту залишаються стабільними на тлі запровадження санкцій проти Ірану24.04.24, 19:48 • [views_0]