ssha-zaprovadyly-novi-sanktsii-proty-poviazanykh-rf-fintekh-kompanii-cherez-kryptooperatsii-dlia-obkhodu-sanktsii

США запровадили нові санкції проти пов'язаних з рф фінтех-компаній через криптооперації для обходу санкцій

 • 22816 переглядiв

США запровадили нові санкції проти 13 російських фінтех-компаній та 2 фізичних осіб за нібито розробку сервісів віртуальних активів, які використовуються для обходу санкцій, пов'язаних із вторгненням росії в Україну.

США ввели новий пакет санкцій проти 13 фінтех-компаній та двох фізичних осіб, пов'язаних з росією, за ймовірну розробку чи пропозицію послуг віртуальних активів, які використовувалися для обходу заборон, з посиланням на дані Мінфіну США повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

"росія все частіше звертається до альтернативних платіжних механізмів, щоб обійти санкції США та продовжити фінансування війни проти України", - заявив заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Міністерство фінансів США "продовжить викривати і порушувати компанії, які прагнуть допомогти російським фінансовим установам, що потрапили під санкції, возз'єднатися з глобальною фінансовою системою", вказав Нельсон.

Санкції запровадило Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC).

"До переліку компаній, включених до санкційного списку, входять московські фінтех-компанії B-Crypto, Masterchain, Atomaiz, "Веб3 Технології" та "Веб3 Інтегратор", а також кіпрська Tokentrust, яка також є мажоритарним власником Atomaiz", - пише видання.

У списку також опинилися, як вказано, "Ігор Веніамінович Кайгородов, мажоритарний власник компаній "Веб3 Технології" та "Веб3 Інтегратор", і Тимур Євгенович Буканов, власник "ТОЕП".

Доповнення

Криптовалюти, які пропонують альтернативні засоби транскордонних платежів, що потенційно зберігають конфіденційність, стали життєво важливим фінансовим інструментом для росіян після вторгнення країни в Україну в лютому 2022 року, зазначає видання. Як вказано, додатки, які сприяють криптовалютній торгівлі, використовувалися пов’язаними з росією суб’єктами для обходу санкцій.

Згідно з звітом, опублікованим торік аналітичною фірмою TRM Labs, до початку війни на біржі, пов'язані з росією та Україною, припадало більше половини всіх міжнародних обсягів незаконних криптофондів.

У 2022 році, коли вибухнула війна в Україні, частка криптовалютної активності, пов'язаної з незаконними операціями, зросла вперше з 2019 року, згідно зі звітом Chainaаналізу минулого року, подвоївшись до 0,24% з 0,12% у 2021 році.