sud-ne-zmih-obraty-zapobizhnyi-zakhid-solskomu-ta-oholosyv-perervu

Суд не зміг обрати запобіжний захід Сольському та оголосив перерву

 • 29572 переглядiв

Суд не зміг обрати запобіжний захід Сольському, відклавши розгляд справи.

Вищий антикорупційний суд не зміг обрати запобіжний захід міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському, якого підозрюють у заволодінні державною землею та оголосив перерву до завтра. Про це передає УНН з посиланням на засідання суду.

Деталі

"Враховуючи воєнний стан і необхідність вирішення певних питань в Україні, суд вважає за необхідне оголосити перерву до завтра", - сказав суддя.

Після цього  суддя уточнив, що оголошується перерва до завтра до 11 години. 

Сольський на суді попросив суддю оголосити перерву через те, що його нібито визвали на засідання депутатської фракції "Слуга народу".

Прокурори просили застосувати до міністра запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 200 млн гривень.

Також під час засідання прокурор розповіла, що первинна ідея стосовно заволодіння державною землею виникла саме у Миколи Сольського. Він керував діями співучасників.

Нагадаємо 

23 квітня Національне антикорупційне бюро України заявило, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень.

Як повідомило УНН джерело, ідеться про Миколу Сольського, який нині обіймає посаду міністра аграрної політики та продовольства України.

24.04.24, 15:23 • [views_0]

Павло Башинський

Кримінал та НП