sud-skasuvav-23-richnyi-tiuremnyi-termin-harvi-vainshteinu-za-zgvaltuvannia

Суд скасував 23-річний тюремний термін Гарві Вайнштейну за зґвалтування

 • 52108 переглядiв

Вищий суд Нью-Йорка скасував 23-річний тюремний вирок Харві Вайнштейну за зґвалтування через порушення судового процесу, що призвело до нового судового розгляду.

Вищий суд штату Нью-Йорк скасував рішення нижчої інстанції про винуватість голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна у зґвалтуванні та примусі до сексу. Вирок у вигляді 23 років позбавлення волі скасовано. Про це повідомляє УНН з посилання на AP.

Деталі

Суд, який розглядав апеляцію Гарві Вайнштейна, ухвалив, що гучний судовий процес у 2020 році проходив із кричущими порушеннями. Зокрема, на думку вищого суду, неприпустимим було рішення дозволити жінкам надавати свідчення за звинуваченнями, які не були частиною справи.

Ми приходимо до висновку, що суд першої інстанції помилково прийняв до відома свідчення, які мали місце раніше не зареєстровані дії сексуального характеру щодо осіб, які не є заявниками про скоєні злочини. Виправленням цих кричучих помилок буде нове судове розгляд

йдеться у рішенні суду.

Контекст

У лютому 2020 року Гарві Вайнштейна засудили до 23 років в'язниці за двома статтями звинувачення: за зґвалтування у 2013 році та примус до орального сексу у 2006 році. У лютому 2023 року колишнього кінопродюсера засудили ще до 16 років в'язниці: за звинуваченням у зґвалтуванні у 2013 році актриси з Лос-Анджелеса, ім'я якого не розкривається. Тому Гарві Вайнштейн залишається в ув'язненні, попри перегляд першого вердикту.

Гарві Вайнштейна засудили до 16 років ув'язнення у справі про зґвалтування в Лос-Анджелесі23.02.23, 21:18 • [views_1347465]