sudy-osvita-ta-telebachennia-brytanska-rozvidka-rozpovila-yak-moskva-rusyfikuie-okupovani-terytorii-ukrainy

Суди, освіта та телебачення: британська розвідка розповіла, як москва русифікує окуповані території України

 • 36206 переглядiв

Росія активно працює над інтеграцією тимчасово окупованих територій України шляхом створення там російської адміністративної, освітньої, судової та інфраструктурної систем, що свідчить про її плани довгострокової окупації та русифікації цих регіонів.

москва активно працює над інтеграцією тимчасово окупованих територій України до росії. Про це йдеться у звіті розвідки, який оприлюднило Міноборони Британії, пише УНН.

Деталі 

Аналітики зауважили, що рф запускає магістерську програму "Державне та муніципальне управління", яка, за словами представника вишу, дасть випускникам навички роботи на всіх рівнях влади, у тому числі у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях.

росіяни готують "держслужбовців" для роботи в окупованих регіонах України - Центр нацспротиву 25.03.24, 16:07 • [views_0]

Крім того, міністр юстиції росії Костянтин Чуйченко заявив, що рф створила 58 федеральних пенітенціарних установ на тимчасово окупованих територіях України.

У розвідці пояснюють, що магістерську програму запустили через брак кваліфікованих кадрів на російських урядових посадах на тимчасово окупованих територіях України.

Окрім того, це може бути пов'язано з планами президента рф володимира путіна щодо створення нової адміністративної еліти, а також із виданням президентського указу в січні 2024 року про створення нового кадрового резерву.

Це ще одне свідчення заходів щодо русифікації, спрямованих на приведення правових та політичних засад тимчасово окупованих територій України у відповідність до норм рф. Інші аналогічні заходи сьогодні включають розширення російської судової системи, запровадження російської освітньої програми, видачу російських паспортів та будівництво російської телекомунікаційної інфраструктури

- підсумували у Міноборони Британії.

Нагадаємо

У Центрі національного спротиву попередили, що російські поліцейські вербують українських школярів на окупованих територіях вступати на навчання в поліцейських інститутах росії, обіцяючи стипендії та роботу в російській системі.