sumshchyna-rosiiany-obstrilialy-12-hromad-u-prykordonni

Сумщина: росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні

 • 56618 переглядiв

У четвер російські окупанти 47 разів обстріляли 12 громад у прикордонній Сумській області, спричинивши 188 вибухів.

Російські загарбники 47 разів обстріляли Сумщину впродовж четверга. Під вогнем окупантів опинились мешканці 12 громад, що розташовані у прикордонній зоні. Про це повідомили у Сумській ОВА, передає УНН.

Протягом дня росіяни здійснили 47 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 188 вибухів. Обстрілів зазнали Сумська, Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Ворожбянська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади.

– деталізували в ОВА.

Деталі

Краснопільську громаду ворог обстріляв з мінометів (18 вибухів), артилерії (4 вибухи), скинув  з БпЛА вибуховий пристрій ВОГ (5 вибухів) та здійснив атаку п’ятьма FPV дронами  (5 вибухів).

Середино-Будську громаду загарбники атакували з мінометів (7 вибухів), ствольної артилерії (10 вибухів), здійснили атаку двома FPV дронами (2 вибухи) та скинули 3 вибухових пристрої з БпЛА  (3 вибухи).

Зноб-Новгородську та Есманьську громаду росіяни обстріляли зі ствольної артилерії та мінометів. А на мешканців Новослобідської ОТГ ворог скинув 7 мін.

Били з мінометів загарбники та РСЗВ окупанти по жителям Миропілля.

25.04.24, 10:17 • [views_0]

Білопільську громаду рашисти обстріляли з мінометів (19 вибухів), АГС  (гранатомету) (25 вибухів), скинули два ВОГи з БпЛА, та пустили один FPV-дрон на громаду.

Ворожбянську ОТГ також з територій рф атакували FPV дроном 1 раз.

А на Великописарівську громаду загарбники спрямували й ствольну артилерію (2 вибухи), й гранатомети (12 вибухів), й міномети (8 вибухів), а на додачу скинули ще й ВОГи з БпЛА (8 вибухів).

Шалигинську громаду росіяни атакували зі ствольної артилерії (20 вибухів).

По Сумській здійснили один авіаудар КАБом.

Не минулось без атак й у Юнаківській громаді. Тут зафіксували влучання FPV-дрона (1 вибух), скидання з БПлА боєприпасами типу ВОГ (6 вибухів) та артобстріл (4 вибухи).

25.04.24, 09:26 • [views_0]

Тетяна Салганік

Війна