sytuatsiia-v-enerhetytsi-na-kharkivshchyni-cherez-obmezhennia-bez-svitla-ponad-200-tys-spozhyvachiv-na-ternopilshchyni-pid-chas-zemlianykh-robit-poshkodyly-hazoprovid

Ситуація в енергетиці: на Харківщині через обмеження без світла понад 200 тис. споживачів, на Тернопільщині під час земляних робіт пошкодили газопровід

 • 22417 переглядiв

У різних регіонах України тисячі абонентів залишаються без електро- та газопостачання через пошкодження внаслідок обстрілів, мережевих обмежень та аварій, найскладніша ситуація у Харківській області, де близько 202 000 абонентів залишаються без електроенергії.

У Харківській області через мережеві обмеження без світла близько 202 тисяч абонентів. На Тернопільщині під час земляних робіт пошкодили газопровід, є жителі без газу. У Вінниці споживач скоїв напад на контролера обленерго під час перевірки. Про це повідомили у Міненерго у п'ятницю, пише УНН.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

Через пошкодження мереж внаслідок обстрілів залишаються знеструмленими понад 26 тисяч абонентів. Через мережеві обмеження знеструмлено 202 тисячі абонентів.

СУМСЬКА ОБЛАСТЬ

Через обстріли залишаються знеструмленими 4408 абонентів у 68 населених пунктах.

ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ 

Через бойові дії знеструмлено 45 абонентів. З технологічних причин на ранок залишаються без напруги 8 юридичних та 330 побутових споживачів.

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ

Внаслідок ворожих обстрілів вимикалися 8428 тисячі абонентів. Енергетики заживили 8295 точок обліку. Залишаються без світла 45,7 тисячі абонентів у 95 населених пунктах.

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ

Через ворожі обстріли залишається без світла 3731 споживач у 51 населеному пункті.

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Енергетики відновили електропостачання 3223 абонентів у 14 населених пунктах, які знеструмлювалися через негоду.

ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ

В одному з населених пунктів під час земляних робіт пошкоджено підземний газопровід. Припинено газопостачання 261 побутовому споживачу.

ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ 

У місті Херсон залишаються без світла 2840 точок обліку, в області – понад 25,8 тисячі абонентів у 45 населених пунктах.

ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ

У місті Чернівці виявлено корозійне пошкодження підземного газопроводу. Відключено від газопостачання 174 абоненти у приватному секторі.

ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ

Внаслідок бойових дій залишається знеструмленим 1281 абонент у 24 населених пунктах.

ВІННИЦЬКА ОБЛАСТЬ

У місті Вінниця споживач скоїв напад на контролера обленерго під час перевірки. Викликано швидку та поліцію. Контролера доставлено до лікарні.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,40 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.