tsakhal-chekaie-lyshe-skhvalennia-uriadu-shchob-rozpochaty-velykyi-nazemnyi-nastup-na-rafakh-v-hazi

ЦАХАЛ чекає лише схвалення уряду, щоб розпочати великий наземний наступ на Рафах в Газі

 • 17855 переглядiв

Ізраїль готується до масштабного наземного наступу на місто Рафах у Газі, який залишається останнім бастіоном ХАМАСу, скоординувавши свої дії з Єгиптом, щоб уникнути гуманітарної кризи.

Армія оборони Ізраїлю провела всю необхідну підготовку до великого наземного наступу в найпівденнішому місті Гази Рафах і може почати операцію, як тільки отримає схвалення уряду. Як пише Times Of Israel, про це заявив високопоставлений представник ізраїльської армії, передає УНН.

Деталі

Ізраїль вважає Рафах останнім бастіоном Хамасу в секторі Газа і готовий евакуювати звідти палестинське цивільне населення і штурмувати укріплення Хамасу.

Представник уряду прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу раніше повідомив, що Ізраїль "просувається вперед" у проведенні наземної операції, але не назвав жодних термінів.

Тим часом, численні ізраїльські повідомлення вказують на те, що вищі посадові особи ізраїльських служб безпеки в середу відвідали Єгипет для координації запланованого наступу на Рафах.

Серед них були начальник штабу ЦАХАЛу Герці Халеві і глава Шин-Бету Ронен Бар. Повідомляється, що чиновники зустрілися з керівником розвідки Єгипту Аббасом Камелем і начальником штабу Усамою Аскаром на тлі побоювань Каїра, що наступ може призвести до гуманітарної катастрофи, яка змусить десятки тисяч жителів Гази прорвати кордон і потрапити до Єгипту.

Нагадаємо

Сполучені Штати вимагають від Ізраїлю негайного припинення вогню і погрожують змінити свою політику підтримки, якщо гуманітарна криза в Газі не покращиться. Ізраїль зробив кроки для допомоги Газі, але ризик голоду в анклаві залишається високим, причому, за словами спеціального посланника США Девіда Саттерфілда, його північна частина стикається з дуже високим ризиком голоду.

24.04.24, 04:52 • [views_0]