tse-bula-aktsiia-zaliakuvannia-premier-hretsii-vpevnenyi-shcho-rf-navmysno-obstriliala-odesu-pid-chas-yoho-vizytu-do-mista

"Це була акція залякування": прем'єр Греції впевнений, що рф навмисно обстріляла Одесу під час його візиту до міста

 • 19895 переглядiв

Прем'єр Греції впевнений, що російські війська навмисно завдали ракетного удару по Одесі, щоб залякати Афіни, коли він і президент України Володимир Зеленський перебували з візитом у місті.

російські війська навмисно завдали ракетного удару по Одесі, коли до міста прибула грецька делегація на чолі з прем’єр-міністром країни Кіріакосом Міцотакісом та президентом України Володимир Зеленським. Про це в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita заявив грецького уряду Міцотакіс, передає УНН.

Деталі 

Грецький прем'єр впевнений, що це була спрямована акція залякування, через проукраїнську позицію Афін.

Водночас відповідаючи на запитання, чи ракетний обстріл росіянами Одеси, коли ракети впали на відстані 500-800 метрів від грецької делегації, був свідомою атакою на главу уряду країни ЄС і НАТО, Міцотакіс зазначив, що це доволі далекосяжні висновки.

Але я не думаю, що це (обстріл Одеси - ред.) випадковість. Це була акція залякування. Але я дуже чітко сказав, що нас не залякають

- підкреслив Міцотакіс.

Він запевнив, що позиція Греції не зміниться: Афіни як допомагали Києву, так і робитимуть це надалі.

Греція може передати Україні понад 30 винищувачів F-16 - ЗМІ08.04.24, 12:34 • [views_0]

Доповнення 

Разом з тим, Міцотакіс підкреслив, що Афіни "не готові" передавати Україні винищувачі F-16. Він пояснив, що інформація про це, яка раніше з’явилася у ЗМІ, не була правдивою.

Проте за його словами, Афіни продовжують надавати різного роду військову допомогу Україні, зокрема, передали Києву "значну кількість снарядів калібру 155 мм".

Окрім того, Греція розглядає різні можливості військової допомоги Україні з врахуванням того, щоб ці поставки не знизили здатність країни до відлякування потенційного агресора.

Нагадаємо

У березні президент Зеленський заявив, що бачив удар рф по Одесі, коли перебував у місті з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом. 

Як повідомляло CNN, ракета, яку випустила рф по Одесі 6 березня, вибухнула за 500 метрів від кортежу Зеленського та прем'єр-міністра Греції.